Ingezonden persbericht



PERSBERICHT

Hoofddorp, dinsdag 09 maart 2010

Hamburg heet nieuwste MSC Cruises-juweel welkom

In Hamburg verrichtte filmster Sophia Loren zaterdag de doop van het nieuwste juweel van de MSC Cruises- vloot, de MSC Magnifica. Het grootse evenement werd bijgewoond door wereldberoemde sterren, genodigden en het management van MSC Cruises.

Het middelpunt van belangstelling was zaterdag niet alleen het elfde schip, er was meer waar bij werd stil gestaan. MSC Cruises zorgt, met toewijding als belangrijkste pijler, in nauwe samenhang met kwaliteit en comfort, voor een revolutie in de cruise-industrie. Dit valt direct te zien aan de schepen die deel uitmaken van de Musica-klasse. Zo ook de MSC Magnifica. Met een lengte van 293,8 meter en plaats voor 3.010 gasten, is het luxueuze schip een opeenstapeling van ontspanning en entertainment.

Door het interieurontwerp van De Jorio International, de prachtige gebruiksmaterialen en de moderne faciliteiten is de MSC Magnifica één van de vlaggenschepen van het bedrijf. Met zeventien verschillende themalounges en -bars, een theater, een 4D-bioscoop, een bowlingbaan, de enorme MSC Aurea Spa en de vier zwembaden biedt de MSC Magnifica vakantiefeest voor elk seizoen.

Om de traditie van MSC Cruises om schepen te water te laten in verschillende, internationale havens werd er tijdens de ceremonie uitgebreid stilgestaan bij de zeevaarthistorie van Hamburg en Venetië, de thuishaven van MSC Cruises. Zo werd er onder meer een vertolking van het carnavalsfeest in de Italiaanse stad verzorgt. De bewoners van Hamburg konden het spektakel van dichtbij meemaken. MSC Cruises plaatste twee enorme videoschermen in Landungsbrücken, een prachtig gebied dichtbij de haven, waar geïnteresseerden de show live konden volgen.

De ceremonie werd bijgewoond door enkele bekende wereldburgers. Zo was UNICEF-ambassadrice Nana Mouskouri, een sterkhouder van het ,,MSC for UNICEF-project, aanwezig. Met dit project zamelt MSC Cruises geld in voor kinderen uit de ,,favelas van Rio de Janeiro en São Paolo en biedt hen zo uitzicht op een betere toekomst.

Niemand minder dan chef-kok Mauro Uliassi, goed voor twee Michelin-sterren, verzorgde tijdens de ceremonie voor verrassende hapjes. Zijn gerechten zullen ook aan boord van de MSC Magnifica te verkrijgen zijn. De gasten werden tevens vermaakt door twee muzikanten van formaat. Naast een optreden van de wereldberoemde Eros Ramazzotti verzorgde ook de Duitse zanger Sasha een optreden. Hoogtepunt van de ceremonie was natuurlijk het moment waarop Sophia Loren, beschermvrouwe van MSC Cruises, het lint doorknipte en daarmee de doop van de MSC Magnifica officieel bekrachtigde.

MSC Cruises-directeur, Pierfrancesco Vago, vatte de bijzondere avond samen: "Venetië is een onderdeel van de ziel van de MSC Magnifica en Hamburg is het Venetië van Duitsland. Het is de perfecte stad voor de doop van dit schip. In het bijzonder ook omdat de stad het thuis is van vele Duitse gasten die de combinatie van comfort, elegantie, Italiaanse gastvrijheid en heerlijk dineren van MSC Cruises zo op prijs stellen. We zijn trots te kunnen vieren dat we als bedrijf steeds meer vooruitgang boeken. Jaarlijks laten een miljoen gasten hun dromen uitkomen door één van de schepen van MSC Cruises te bezoeken. Het is een feest dat we met trots willen delen."

De ceremonie van de MSC Magnifica was tevens via de website www.mscwebtv.com live te volgen. Hier kunt u deze nog altijd bekijken.


1





EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie,