Gemeente Hattem

Persbericht

Hattem, 9 maart 2010

Let op EMBARGO
Tot dinsdagavond 9 maart 2010, 21.00 uur

Vertrekkende raadsleden W. Oosterbroek en L. van den Berg benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau

Tijdens de laatste raadsvergadering van de raad van Hattem in de huidige samenstelling worden de heren L. van den Berg (Bert, 1954) en W. Oosterbroek (Wout, 1943) beiden benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. De burgemeester van Hattem, de heer drs. J.W. Wiggers, zal de heren de bij de onderscheiding de behorende versierselen tijdens de raadsvergadering uitreiken.

De heer L. van den Berg (Bert)
De heer van den Berg is na de verkiezingen van 1998 aangetreden als lid van de raad van Hattem. In eerste instantie voor de combinatielijst GPV / RPF en sinds 2000 voor de ChristenUnie (waar beide partijen destijds in zijn opgegaan). Sinds december 2007 was de heer Van den Berg, bij toerbeurt, voorzitter van de Brede Commissie Hattem én lid van de agendacommissie raad/brede commissie gemeente Hattem.

De heer Van den Berg heeft zich, naast zijn raadslidmaatschap, ook ingezet op andere terreinen zoals bestuurslidmaatschap van de Gereformeerde Jeugdvereniging en de Gereformeerde Mannenvereniging.

De heer W. Oosterbroek (Wout)
De heer Oosterbroek is, na de verkiezingen van 1998, aangetreden als raadslid voor het CDA. Hij heeft zich gedurende zijn raadslidmaatschap sterk gemaakt voor de portefeuille ruimtelijke ordening. Als raadslid was hij een groot aantal jaren lid van het Algemeen Bestuur van het woningschap.

Ook de heer Oosterbroek heeft zich op andere terreinen ingezet; zo was hij een aantal jaren voorzitter van de plaatselijke zwemvereniging en jeugdouderling bij de Emmaüskerk.

Einde persbericht