Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam / Frankfurt am Main, 9 maart 2010

T-Systems en SAP sluiten Global Services partnership

§ Langdurige relatie omgezet in officieel samenwerkingsverband § T-Systems levert wereldwijde diensten en ontwikkelt mobiele oplossingen voor SAP-applicaties

---

T-Systems sluit een wereldwijde servicesamenwerking met SAP AG (NYSE: SAP). Beide bedrijven werken al ruim acht jaar succesvol samen. Met de nieuwe overeenkomst krijgt deze samenwerking een officieel karakter. Naast de wereldwijde infrastructuur van computercentra en netwerken, en ICT-oplossingen voor multinationals en overheidsinstellingen brengt T-Systems nu ook zijn expertise en services in via het SAP Global Services Partner-programma.

Gezamenlijke klanten profiteren nu nog meer van de krachtige samenwerking tussen ICT-dienstverlener T-Systems en SAP, de grootste leverancier van bedrijfssoftware ter wereld. Een belangrijk onderdeel van de overeenkomst is dat T-Systems oplossingen gaat ontwikkelen, die een aanvulling vormen op het gebruik van SAP-functionaliteit via mobiele apparatuur.

De samenwerkingsovereenkomst voorziet ook in de gezamenlijke ontwikkeling van applicaties. Experts van beide bedrijven werken al nauw samen aan een oplossing voor het gebruik van SAP-applicaties op mobiele apparatuur, zoals smartphones, en aan applicaties voor de telecommunicatiesector. T-Systems biedt diensten voor de levering van SAP-applicaties aan multinationals als Shell, MAN en Linde. Hierbij wordt rekening gehouden met de hoeveelheid bandbreedte, computerkracht en storagecapaciteit.

"Na een langdurige succesvolle samenwerking is dit het juiste moment om T-Systems toe te voegen aan ons wereldwijde programma voor servicepartners", zegt S. Singh Mecker, senior vicepresident en directeur Global Ecosystem en Partner Group van SAP AG. "Deze samenwerkingsovereenkomst is een belangrijke basis voor een nauwere samenwerking met T-Systems voor de levering van SAP-oplossingen aan gebruikers op kantoor, op de productievloer en onderweg."

"SAP-diensten behoren tot onze belangrijkste groeigebieden, waardoor deze wereldwijde samenwerkingsovereenkomst erg belangrijk is voor T-Systems", zegt Reinhard Clemens, lid van de raad van bestuur van Deutsche Telekom. "Veel wereldwijde offertetrajecten vereisen een bewijs van nauwe samenwerking met SAP. Voor klanten vormt deze samenwerking het officiële bewijs dat T-Systems wereldwijde dienstverlening biedt voor SAP-applicaties."

"De internationale servicesamenwerking tussen T-Systems en SAP speelt ook een belangrijke rol als het gaat om Systems Integration", zegt Ferri Abolhassan, lid van de raad van bestuur en directeur Systems Integration van T-Systems. "Met onze geïntegreerde Plan-Build-Run-aanpak kunnen we de processen van SAP-klanten stroomlijnen en structureren. Dit is de belangrijkste doelstelling van deze strategische samenwerking."

####
Over T-Systems
Met een wereldwijde infrastructuur van datacentra en netwerken levert T-Systems ICT-diensten aan internationale ondernemingen en publieke instellingen. Op basis hiervan biedt de dochteronderneming van Deutsche Telekom geïntegreerde oplossingen die bijdragen aan een betere communicatie tussen bedrijven en binnen de samenleving. Circa 45.300 medewerkers bij T-Systems voegen aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteiten van hun klanten over de gehele wereld door het combineren van industrie-expertise en ICT-innovaties. In het boekjaar 2009 genereerde de businessunit van Deutsche Telekom voor de zakelijke klant circa 8,8 miljard euro aan inkomsten.