Ingezonden persbericht


Persbericht

De draaiknop voor de 21e eeuw
discControl van Siemens is een internationale primeur voor kookplaten

Nog altijd zweren veel consumenten bij een klassieke draaiknop om hun fornuis of kookplaat te bedienen. Met discControl geeft Siemens een 21e- eeuwse draai aan dit principe. De bediening van de kookzones door middel van gladde magnetische schijven werkt zoals bij een iPod: een lichte aanraking is al voldoende om hem in de gewenste stand te draaien. Wanneer de gewenste instelling is bereikt, klikt de draaischijf merkbaar vast. Dit laatste bevestigt voor de kok(kin) dat hij/zij alles in de hand heeft: net als bij een traditionele draaiknop, maar dan met meer bedieningsgemak.

De innovatie bestaat uit vier ronde, zwarte schijven die aan de voorzijde van de kookplaat in een brede, zilverkleurige metalen lijst zijn ver- zonken. Elke discControl-schijf regelt de warmte-instelling van een van de kookzones. Daarbij is het naar wens mogelijk de schijven van boven of van voren te bedienen.

Aantrekkelijk idee
Het (onzichtbare) essentiële onderdeel van discControl is een kleine magneet, waar alles ­ letterlijk en figuurlijk ­ om draait: bediening, reiniging en veiligheid. Als de discControl-schijf niet wordt gebruikt, kan elke schijf in een handomdraai uit het bedieningspaneel worden gehaald. Op die manier kunnen `speelgrage' kinderhanden geen kwaad meer doen. Bovendien zijn de schijven en het bedieningspaneel zo wel heel gemakkelijk schoon te maken. En het mooiste is dat als de schijfjes worden teruggezet, de magneet zich de laatste stand nog `herinnert'. Hij stelt zelfs direct het
1




Persbericht

juiste warmteniveau weer in wanneer de toets al was ingedrukt. Zo vindt iedereen zijn draai bij het koken.

Meer informatie over de huishoudelijke apparatuur van Siemens is te vinden op www.siemens- home.nl

Siemens is het grote, innovatieve technologiemerk voor huishoudelijke apparatuur. Siemens staat voor uitstekende ontwerpen waarin creativiteit, perfectie en precisie centraal staan. Dat zijn al meer dan 160 jaar de sleutelwoorden van het merk Siemens. Ze vormen de basis voor een doorlopende stroom innovaties die het leven van mensen steeds verder verbeteren. `Vooruitgang in dienst van de mensheid' was al het motto van Werner von Siemens, de grondlegger van de onderneming. Vanuit dat perspectief werken onze ingenieurs er voortdurend aan om de efficiëntie van huishoudelijke apparatuur op topniveau te houden als het gaat om verbruik van schaarse hulpbronnen als water en energie. Dankzij de inzet van steeds weer nieuwe technologie hebben de huishoudelijke apparaten van Siemens de laagste verbruikscijfers in dit marktsegment. Hoewel de nadruk voornamelijk ligt op inbouwapparaten, voert het merk Siemens ook een compleet assortiment in de productcategorieën koken, wassen en drogen, koelen en vriezen, afwassen en consumentenproducten. In Duitsland is het merk Siemens nummer 1 op het gebied van huishoudelijke apparatuur en in Europa is het toonaangevend onder de aanbieders van inbouwapparatuur. Huishoudelijke apparatuur van Siemens maakt technische vooruitgang voor iedereen tastbaar. Siemens brengt de toekomst in huis.