Ingezonden persbericht


Thule breidt collectie trekhaakdragers uit met nieuwe Thule EuroWay G2 en Thule EuroRide

Menen, België, 9 maart 2010 - Thule, marktleider in 'Sports and Utility Transportation', kondigt de lancering aan van twee nieuwe fietsendragers: de Thule EuroWay G2 en de Thule EuroRide. Het zijn beide fietsendragers om op de trekhaak te monteren die functionaliteit, intelligent design en maximale veiligheid combineren.

EuroWay G2 -vernieuwde versie van oude favoriet

De alom geprezen EuroWay krijgt een opvolger: de Euroway G2 die al gelijk bij aanvang het City Crash en Tüv-label gekregen heeft. Deze vernieuwde versie beschikt over 11 nieuwe en verbeterde functies en eigenschappen waardoor dit product een gegarandeerd succes is. Om te beginnen is de EuroWay G2 zeer licht (12,3 kg) en beschikt het product over een ergonomisch en universeel koppelingsysteem dat het monteren van de drager op elke trekhaak uiterst eenvoudig maakt. Het bevestigen van de fietswielen aan de drager is gemakkelijker dan ooit dankzij het nieuwe gepatenteerde systeem met microafstelling. Ook blijft de bagageruimte dankzij de voetbediende kantelfunctie gemakkelijk bereikbaar terwijl de fietsen veilig op de drager blijven. Een ander, zeer handig en tevens gepatenteerd kenmerk zijn de afneembare framehouders voor het gemakkelijk monteren en verwijderen van de fietsen. Bovendien zijn de framehouders vooral nuttig voor het monteren van meerdere fietsen. Zoals bij zijn voorganger is deze nieuwe drager bijna geheel voorgemonteerd, inklapbaar, compact en dus eenvoudig op te bergen. De EuroWay G2 is ontworpen voor families, senioren en fietsfanaten die op zoek zijn naar een compacte, comfortabele transportoplossing voor eenvoudige montage achterop de auto. De EuroWay G2 921 is geschikt voor twee fietsen en de EuroWay G2 923 voor drie fietsen.

EuroRide - compacte en stabiele trekhaakgemonteerde fietsendrager

De nieuwe Thule EuroRide biedt een goede prijs-kwaliteitsverhouding en beschikt over interessante eigenschappen die Thule's aanbod transportoplossingen voor montage achterop de auto compleet maken. Een handmatig bedienbaar kantelsysteem geeft eenvoudige toegang tot de bagageruimte en deze compacte, stabiele drager is geschikt voor het vervoeren van twee of drie fietsen. De EuroRide heeft ook een nieuw koppelingsysteem voor eenvoudige montage op de trekhaak, evenals verstelbare wielhouders met soepele riemen die het transport van verschillende fietsmodellen mogelijk maken. Net zoals de EuroWay G2 is deze fietsendrager inklapbaar, dus makkelijk op te bergen, en past hij in de meeste bagageruimtes.

Christian Ludwig, International Product Manager van Thule's fietsendragers zegt over de nieuwe EuroWay G2 en EuroRide fietsendragers: 'De nieuwe EuroWay G2 en de EuroRide zijn twee uiterst sterke aanvullingen op Thule's complete lijn van transportoplossingen voor montage achterop de auto. Niet alleen hebben de twee fietsendragers een compact, modern design, ze voldoen ook aan de strengste veiligheidsnormen en zijn zeer gebruiksgemakkelijk. Een onweerstaanbare combinatie van design en betrouwbaarheid!'

Adviesverkoopprijs: Thule EuroWay G2 921/923 (7-pin) ¤ 309/385

Adviesverkoopprijs: Thule EuroRide 941/943 (7-pin) ¤ 259/329