Stadsdeel Bos en Lommer



Persbericht Datum 9 maart 2010 Ons kenmerk

Vrouwenacademie West gelanceerd

Op maandag 8 maart - Vrouwendag - stond in Stadsdeel Bos en Lommer de vrouw en haar ambitie écht centraal. Aan de Sara Burgerhartstraat bij DoenJa werd de Vrouwenacademie West feestelijk gelanceerd. Bij de Vrouwenacademie West kunnen alle vrouwen uit Amsterdam West terecht voor begeleiding of training, om zo hun competenties - dat wat zij goed kunnen - te versterken of om een startkwalificatie of diploma te behalen. "De ambitie om zich verder te ontwikkelen is er!"

Sterke vrouwen Ze willen een sterke vrouw zijn, andere vrouwen helpen, de Nederlandse taal beter leren spreken, hun kinderen de kans geven te studeren, niet alleen huisvrouw zijn, zelfvertrouwen krijgen en wie weet zelfs ooit lesgeven op de Vrouwenacademie West. Dromen hebben ze, de vrouwen die deze dag aanwezig zijn.

Ambitieus Tussen al deze vrouwen waren ook enkele mannen aanwezig, waaronder portefeuillehouder Fouad Sidali die de emancipatie van de vrouw en de doorstroom naar opleiding hoog op de agenda heeft staan. En daarom is er nu de Vrouwenacademie West. Een samenwerking van verschillende partijen die allemaal het beste voor hebben met vrouwen: Taalwijzer, DWI, VIO (voorheen het MoederKindCentrum) en DoenJa dus. Sidali: "Steeds meer vrouwen zijn zich bewust van wat zij kunnen en willen. Ze missen echter nog de bagage, begeleiding en bewegwijzering om door te gaan. Hier gaat de Vrouwenacademie West, die een brug zal slaan tussen inburgering en werk, in voorzien. Door de vrouwen te informeren over het bestaande aanbod, de belemmeringen die zij ondervinden weg te nemen en door hen te helpen naar een startkwalificatie of een betaalde baan. De ambitie om zich verder te ontwikkelen is er!"

Empoweren Ook de vrouwen in het publiek lieten maandag van zich horen. "Ik wil zo graag empoweren, maar hoe?" En dat werd meteen geregeld. "Ik zou zo graag met een groep vrouwen willen wandelen door mijn buurt." En ook daar waren meteen gegadigden voor. "Mijn hoofddoek bedekt mijn haar, niet mijn hersenen." En dat werd door velen, met of zonder hoofddoek, beaamd. En er werd over gezongen, door cabaretière Smadar Monsinos die tijdens haar improvisatiecabaret deze middag putte uit de verhalen van de vrouwen. Allemaal sterke vrouwen, met een droom.

Vrouwen die de wens hebben om zich verder te ontwikkelen kunnen zich melden bij:

Vrouw in Ontwikkeling (VIO) Ferdinand Huyckstraat 6 (vanaf 15 maart) 1061 HW Amsterdam Telefoon: 020-475 22 82 Fax: 020- 475 22 93 E-mail: info@vrouwinontwikkeling.nl Site: www.vrouwinontwikkeling.nl

Buurtacademie Doenja Elseviergebouw, Sara Burgerhartstraat 25 Geopend van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 15.00 uur (op woensdag tot 13.00 uur)

Foto-onderschrift 1: Het eerste stukje taart van Fouad Sidali voor supervrijwilligster mevrouw Kadriye Abbas

Foto-onderschrift 2: Alle samenwerkenden snijden - uiteraard - samen de taart aan voor dit heuglijke moment v.l.n.r.: Rosa Cornielje (Taalwijzer), Heleen Termorshuizen (VIO), Rob Weteling (Doenja), Rob van Eupen (DWI), Westerpark-stadsdeelvoorzitter Martientje Kuitenbrouwer en de Bos en Lommerse stadsdeelwethouder Fouad Sidali.


Noot voor de redactie (