Ingezonden persbericht



---



Praktische gewasbeschermingsinfo weer up to date
Met ook actuele prijs informatie uit seizoen 2009

Gewasbescherming in de Akkerbouw en Veehouderij 2010 De nieuwste versie van het DLV-gewasbeschermingsboekje is uit! DLV Plant BV heeft de handleiding voor het komende seizoen opnieuw geheel herzien. De afgelopen tijd is er op het gebied van de toelating van middelen veel veranderd. Een aantal middelen zijn vervallen, maar er zijn ook nieuwe toegelaten. Alle wijzigingen tot en met eind januari 2010 zijn verwerkt. Per teelt is weer een actueel overzicht gemaakt van de onkruid- en ziektenbestrijding. De handleiding bevat daarbij diverse zogenaamde 'plus/min-tabellen' waarin de werking van herbiciden en fungiciden wordt aangegeven. Naast de overzichten per teelt bevat de handleiding onder meer ook informatie over veiligheidstermijnen, resistentie-management, aandroogtijden en hulpstoffen. Ook wordt er een tabel weergeven met de met extra voorwaarden voor driftreductie van bepaalde middelen. In de aaltjestabel zijn niet alleen de vrijlevende- en cysteaaltjes genoemd, maar ook andere aaltjessoorten. Daarnaast zijn er in de nieuwe uitgave tabs aan de buitenkant per hoofdstuk en gewas.

Even de voordelen op een rij:


- Een overzicht van alle toegelaten middelen per toepassing op een rij in handig zakformaat voor in het veld of op de tractor.
- Bij meerdere oplossingen per toepassing staat de beste keuze bovenaan.
- Mogelijkheid tot vergelijken van toepassingen omdat ook prijsinformatie weergegeven is.
- Met ook actuele prijs informatie uit seizoen 2009.
- Gegevens over waterhoeveelheden, dopkeuze, regelgeving overzichtelijk weergegeven.
- In een handig overzicht zijn de gegevens over de vermeerdering van alen bij de verschillende gewaskeuzes opgenomen.

Aangezien zowel de prijzen van uw afgeleverde producten als de prijzen van gewasbeschermingsmiddelen stijgen, betekent het effect van de juiste middelkeuze een veel groter financieel effect dan voorgaande jaren! Voor verdere informatie en bestellingen kunt u contact opnemen met Hessel Doornbos van DLV Plant BV te Assen, tel: 0592-378130. Per los exemplaar bedraagt de prijs E 31,25 (excl. 6% BTW). Een abonnement op de Handleiding is echter goedkoper en kost E 23,00 (excl. 6% BTW) per jaar. (excl. Verzendkosten en bij automatische incasso ).




Ingezonden persbericht