VVD Rotterdam


---


GEMEENTERAADSFRACTIE ROTTERDAM

Persbericht Iedere stem telt

Rotterdam, 9 maart: De VVD is voor hertelling van alle stemmen die in Rotterdam vorige week bij de gemeenteraadsverkiezingen zijn uitgebracht. Fractievoorzitter Jeannette Baljeu: "In de democratische rechtsstaat die Nederland is kan er geen twijfel bestaan over de uitslag van verkiezingen. Om aan alle onduidelijkheid definitief een eind te maken, moeten álle stemmen, voor de gemeenteraad én voor de deelgemeenten, worden herteld."
"Het hertellen van alle stemmen is een paar dagen werk, maar dan is er ook duidelijkheid. Iedere stem telt, dan moet er ook zorgvuldig worden omgegaan met de stem van de burger. Er mag geen twijfel bestaan over de uitslag van de verkiezingen. De inwoners hebben er recht op te weten dat de stemmen getrouw geteld zijn. Het vertrouwen van de burger moet ten alle tijden gewaarborgd blijven."
"De beslissing van burgemeester Aboutaleb van afgelopen vrijdag om niet over te gaan tot hertelling, was op dát moment, met de informatie die op dat moment beschikbaar was, een juiste beslissing. In de afgelopen dagen zijn echter nieuwe constateringen, zoals in Hillegersberg, gedaan die twijfel oproepen over de gang van zaken rond de stembusgang", aldus Baljeu.
Of de burgemeester de hertelling in gang kan zetten, danwel de raadscommissie die is ingesteld om de verkiezingen wettig en rechtmatig te verklaren een dergelijk advies uit zal brengen óf dat de gemeenteraad in haar zitting van 16 maart daartoe moet besluiten, de VVD ziet in ieder geval graag dat de beslissing tot hertelling zo snel mogelijk wordt genomen. Baljeu: "De burger heeft recht op duidelijkheid!"




VVD Rotterdam