Graafschap TV

Graafschap TV nu ook via glasvezel van KPN en Glashart

Oost-Gelderse regionale TV zender breidt bereik verder uit

Vanaf deze week is Graafschap TV ook te ontvangen in het basis TV pakket van de glasvezelaanbieders KPN en Glashart. Hierdoor wordt het bereik van de Oost-Gelderse regionale TV zender aanzienlijk vergroot.

Graafschap TV, de regionale TV zender voor Oost-Gelderland is in 2005 gestart met haar gepresenteerde televisie-uitzendingen in heel Oost-Gelderland (regio Achterhoek, Graafschap en Liemers). In het begin alleen via de kabel van UPC en via internet (livestream en Programma Gemist).

Graafschap TV brengt regionaal nieuws met het dagelijkse programma Nieuwsmagazine, actueel nieuws op teletekst en internet. Daarnaast zijn er verschillende variaprogramma's zoals regionale sporten in Sportmagazine, regionale zorg in Gezonde Zorg, nationale en regionale artiesten in Hart voor Muziek en het regionale business-to-business programma Goede Zaken.

Samen met de regionale zender Gelre TV maakt Graafschap TV een onderdeel uit van Mediagroep Gelderland. De twee regionale TV zenders hebben samen een potentieel bereik van zo'n 1,4 miljoen inwoners.

Bereik Graafschap TV vergroot
Met de uitbreiding op glasvezel is de Oost-Gelderse regionale TV zender sinds deze week ook te ontvangen in de volgende regio's: Arnhem, Bathmen, Deventer, Enschede, Haaksbergen, Holten, Laren (Gld.), Nijmegen, Ruurlo en Twello.

Glashart: kanaal 317
KPN: kanaal 523

Glashart en KPN
Glashart Media en KPN zijn de radio en televisie aanbieders op glasvezel- netwerken in Nederland. Naast analoge radio en televisie bieden Glashart Media en KPN met name innovatieve interactieve radio- en televisiediensten.

Glashart Media is onderdeel van Reggefiber, dat 'fiber to the home' netwerken bouwt, beheert en exploiteert. Reggefiber heeft de ambitie om alle woningen in Nederland te voorzien van een aansluiting op haar glasvezelnetwerk.

Verschillende providers maken gebruik van het radio- en televisieplatform van Glashart Media waaronder: Lijbrandt Telecom, Edutel, XMS Net, Solcon, ComeOne en Concepts ICT.

Informatie over Glashart: www.glashart.nl Informatie over KPN Glasvezel: www.kpnglasvezel.nl




Graafschap TV