Ingezonden persbericht


VNO-NCW Rotterdam

VNO-NCW Rotterdam

9 maart 2010

19:30 - 22:30 uur

Kunsthal Rotterdam in Rotterdam
()


Klik hier voor de deelnemerslijst

Klik hier voor het programma

(Cultureel) ondernemen in tijden van crisis.
Elk succes begint met een goed idee!

De Kunsthal Rotterdam, VNO-NCW Rotterdam, Werkgevers Drechtsteden en het VNO-NCW Delft hebben de krachten gebundeld voor een unieke bijeenkomst op dinsdag 9 maart in de Kunsthal waarbij kunst en ondernemen gekoppeld zijn.

Wij zijn er trots op dat de CEO van Smit Internationale, de heer Ben Vree gastspreker zal zijn op deze bijeenkomst. Ben Vree is sinds 2005 betrokken bij de Kunsthal als bestuurslid. Hij zal samen met de directeur van de Kunsthal, Emily Ansenk, het programma verzorgen.

Ben Vree, (1954) is sinds 2002 CEO van Smit Internationale. Daarvoor was hij lid Raad van Bestuur Smit Internationale. Vanaf 1975 heeft hij verschillende functies gehad o.a. bij Furness en Vopak.

Emily Ansenk, directeur Kunsthal Rotterdam (sinds 1 september 2008), kunsthistorica, heeft gewerkt als senior conservator bij ING Collectie (1994-1995) en als directeur Scheringa Museum voor Realisme (1996-2008).

Emily Ansenk: Hoe overleef je als cultureel ondernemer in tijden van economische crisis? Tijdens de bijeenkomst op 9 maart gaat de Kunsthal Zaken Kring officieel van start. Met een introductie van Emily Ansenk over de positie van de Kunsthal in het Nederlandse museale landschap, de ambities en het plan van aanpak naar meer en meer structurele financiering.

Ben Vree: Koers houden bij storm: een hele kunst!
Vervolgens zal Ben Vree ingaan op de fusie met Boskalis. Op welke wijze heeft Smit Internationale geanticipeerd op de crisis en hoe denkt het bedrijf de komende periode te gaan inspelen op de veranderende situatie? Wat gebeurt er met de strategie? Hoe zit het met de investeringen die zijn gedaan? Hoe ervaart Ben Vree de fusie en de crisis zelf?

De verbinding tussen een typisch Rotterdams bedrijf en een culturele instelling biedt een boeiend en inspirerend programma. De Kunsthal biedt u na het vaste programma de mogelijkheid u aan te melden voor de Kunsthal Zaken Kring.