Shark (Wireshark) Distributed Monitoring System - SDMS


Het Shark Distributed Monitoring System(TM) is een uitbreiding voor de Wireshark®-functionaliteit voor distributed netwerkomgevingen

HOOFDDORP, 20100309 -- SCOS Software, distributeur van Wireshark-optimalisatietools, kondigde vandaag de komst van een nieuwe productlijn aan met de naam Shark Distributed Monitoring System (SDMS). SDMS betekent een grote stap voorwaarts in het productaanbod van de onderneming.

De SDMS-productlijn biedt een complete end-to-end oplossing voor het ondernemingsbreed registreren, monitoren en analyseren van het netwerk (line-rate). Alle SDMS-producten kunnen volledig in Wireshark geïntegreerd worden en vormen een uitbreiding op de bestaande Wireshark-functionaliteit voor distributed netwerkomgevingen. De SDMS-produclijn omvat de Shark Appliance, de Shark Applicance Kit en de Pilot Console. Shark Appliances voeren remote netwerkanalyses uit, en monitoren en rapporteren over het line-rate dataverkeer. De Pilot Console sluit naadloos aan op de Shark Appliances en vormt een intuïtieve en interactieve interface voor remote analyses en probleemoplossing.

Loris Degioanni, CTO van CACE Technologies en Chief Engineer van de SDMS-productlijn: "Ik ben ontzettend blij met de release van onze nieuwe productlijn, die de markt weleens flink op z'n kop zou kunnen zetten. De rack-monteerbare Shark Appliance, die is gebaseerd op onze TurboCap(TM)-technologie, registreert 24/7 meerdere Gigabitlinks, zonder datapakketverlies. Met de extreem snelle en intuïtieve Pilot-gebruikersinterface kan op afstand door vele terabytes aan data genavigeerd worden en met een paar muisklikken worden vastgesteld waar zich eventuele problemen voordoen. Het apparaat kan geïntegreerd worden met Wireshark, waardoor er gericht transacties op de remote Shark Appliance opgevraagd kunnen worden en de relevante packets direct in Wireshark op een laptop bekeken kunnen worden. De Shark Appliance Kit is mijns inziens opzienbarend, omdat het voor de gebruiker mogelijk wordt zelf een Shark Appliance te bouwen die voldoet aan specifieke behoeften, waardoor aanzienlijk veel geld kan worden bespaard. Wij bieden ongeëvenaarde registratie- en analyseprestaties voor een zeer aantrekkelijke prijs."

Shark Distributed Monitoring System is een betaalbare oplossing die grote hoeveelheden dataverkeer aankan en tegelijkertijd kritische data-analyses kan uitvoeren van een netwerkinstallatie. Het navigeren door de management- en de gebruikersinterface van de Pilot Console is eenvoudig en efficiënt.

Producten uit de SDMS-lijn

De Shark Appliance
De Shark Appliance is een hoogwaardige oplossing voor netwerkanalyse, -monitoring en -registratie die ervoor zorgt dat de netwerkprestaties scherper in de gaten kan worden gehouden, storingen sneller detecteren, problemen beter en sneller oplossen en achteraf een betere analyse uitvoeren. De Shark Appliance is gebaseerd op de Turbo Cap full line-rate GigE-registratie, van CACE Technologies. Deze oplossing registreert het netwerkverkeer continu en op betrouwbare wijze met meerdere gigabits per seconde. Daarnaast beschikt de Shark Appliance over een nieuwe interface voor het verwerken en nauwkeurig analyseren van meerdere terabytes opgeslagen netwerkverkeer. Bij volledige integratie met Wireshark ondersteunt de Shark Appliance packet filtering met behulp van Wireshark BPF- of Wireshark Display-filters. De Pilot Console, een vernieuwde versie van de CACE Pilot, zorgt voor een feilloze interactie tussen de distributed Shark Appliances.

Shark Appliance Kit
De Shark Appliance Kit is ontwikkeld voor klanten die hun eigen Shark Appliance willen bouwen. Voor optimale flexibiliteit en kostenbesparing kan de Shark Appliance gebouwd worden met eigen hardware.

De Pilot Console
De Pilot Console is een vernieuwde versie van de CACE Pilot(TM). Met de Pilot Console kan veilig en probleemloos verbinding worden gemaakt met een of meer Shark Appliances en deze op afstand beheren. Alle features van de CACE Pilot zijn beschikbaar in de distributed netwerkomgeving, inclusief een uitgebreide keuze aan Views, drill-down-analyses, visualisatieoverzichten en analyses van registratiestatistieken over een langere periode, een flexibel waarschuwingsmechanisme en vereenvoudigde, professionele rapportagemogelijkheden. De Pilot Console en Shark Appliances werken naadloos samen als ze eenmaal op elkaar zijn aangesloten. Remote bronnen worden weergegeven als lokale bronnen en er kunnen Views op toegepast worden. Naast het uitvoeren van remote netwerkanalyses via de Shark Appliances, kan de Pilot Console tevens lokale logbestanden analyseren, evenals realtime dataverkeer dat wordt ontvangen op de lokale interfaces van de Console.

De belangrijkste features van SDMS
*Voortdurende registratie van gegevensverkeer met meerdere gigabits per seconde zonder datapakketverlies, door een geoptimaliseerd multi-terabyte opslagsysteem voor datapakketten
*Volledige integratie met Wireshark
*Intuïtieve, visuele en interactieve gebruikersinterface
*Snelle en eenvoudige isolatie op basis van tijdsintervallen binnen de multi-terabyte registratie van het netwerk
*Precieze, uitgebreide analyse achteraf van realtime en offline dataverkeergegevens
*Drill-down naar meerdere niveaus voor lokale en remote analyses en probleemoplossing
*Veel-op-veelrelatie tussen Console/Appliances
*Geavanceerde softwarearchitectuur met meerdere threads voor simultane en hoogwaardige registratie, analyse en weergave

Prijs en verkrijgbaarheid SDMS
De Shark Appliance, Shark Appliance Kit en Pilot Console zijn nu verkrijgbaar bij SCOS Software bv. Neem voor prijsgegevens contact met ons op via info@scos.nl.

Inlichtingen:
www.airpcap.nl
www.scos.nl

SCOS Software bv