Texo Trade Services uit Nederland officieel partner van Monti Antonio


Kwaliteitsmachines werken met de beste transfermedia dankzij partnership

WADDINXVEEN, 20100309 -- Texo Trade Services, de Nederlandse fabrikant en internationale verkooporganisatie van transfermedia voor de zeefdruk en media voor de digitale textieldruk, is de officiële partner van Monti Antonio (MA)geworden voor de Benelux. MA is de wereldwijd marktleider van kalanders en flatbedpersen voor sublimatietransfer. Dit partnership biedt afnemers een compleet pakket: industrieel gebouwde kwaliteitmachines die gebruikmaken van de beste media van TTS, zoals transfer- en beschermpapieren, stoffen en plaatmateriaal. Het partnership is een stap voorwaarts voor de textiel- en signindustrie: de topkwaliteit media zorgt in combinatie met de machines van MA nu voor een optimale verwerking, tijdwinst en hoge kwaliteit.

Inkjet Sublimatie, de revolutie in de textiel- en signmarkt
Sublimatie is de directe overgang van een stof van de vaste naar de gasvormige toestand. In de textiel- en signindustrie wordt sublimatie gebruikt voor het bedrukken van textiel of plaatmateriaal. Met `sublimatietransfer' wordt een vloeibare inkt in spiegelbeeld geprint op transferpapier. Nadat de print droog is, wordt de afbeelding met toevoeging van warmte en druk op de stof geplaatst en getransfereerd. De kleurstof in de inkt vergast (sublimeert) en trekt in de molecuulstructuur van de stof of de polyester coating op het plaatmateriaal. Een andere veelgebruikte methode is `direct sublimatie'. Hierbij wordt de afbeelding direct op de stof geprint. De kleurstof ligt na het drogen op de stof en wordt met behulp van warmte in de polyesterstof gefixeerd. Bij direct sublimatie is de stof is voorzien van een coating om de vloeibare inkt op zijn plek te houden totdat deze droog is.

Voordelen van sublimatie boven andere technieken
Textiel en voorwerpen die door middel van sublimatie zijn bedrukt, zijn was- en krasbestendig. Ook hebben en houden ze een hoge kleurkracht, diepe zwarting en haarscherpe weergave. Het textiel behoudt zijn eigenschappen, zoals zachte hand, porositeit en rekbaarheid. Zelfs na honderden keren gebruiken, dragen en wassen, is de kwaliteit van de print onaangetast en blijft de bedrukking representatief.

Partnership helpt textiel- en signindustrie vooruit
Met het partnership zijn afnemers verzekerd van de beste tranfermedia van Texo Trade Services voor de machines van Monti Antonio. Zij zetten hiermee hun investering direct om in kwalitatief hoogstaand printwerk voor hun opdrachtgevers. Monti Antonio blinkt uit in technologische superioriteit, prijs-kwaliteitverhouding, service en maatwerk. Haar hoogstaande, industrieel gebouwde kwaliteitmachines vergen weinig onderhoud en leveren het beste resultaat op het transfermateriaal van Texo Trade Services. Het is een Nederlands succes dat Monti Antonio voor de Benelux heeft gekozen voor Texo Trade Services, die haar producten wereldwijd afzet. Het partnership is niet alleen een versterking van beide bedrijven, maar ook van de sign- en textielindustrie, die nu sneller een sprong vooruit kan maken: een optimale verwerking, tijdwinst en zeer hoge kwaliteit.

Kijk voor meer informatie op www.texo-trade.com en www.montiantonio.com





Ingezonden persbericht