Een metamorfose in je denken en doen


Nieuwe uitgave: Metamorfose, groeien in je bestemming

AMSTERDAM, 20100309 -- We leven in een snel veranderende maatschappij; het leven is complexer, stelt hogere eisen en kent meer stress dan vroeger. Voeg daar een economische crisis aan toe en de angst en onzekerheid nemen verder toe. Steeds meer mensen raken uitgeblust. Het inspiratie- / geschenkboek Metamorfose helpt je bij het maken van een omslag in je denken en doen. Hierdoor leer je beter omgaan met verandering en het maken van keuzes.

De auteurs Ronald van der Molen en Jan van der Linden gebruiken een boom als metafoor. Bomen maken verschillende gedaanteveranderingen door; van bijna kaal en dood in de winter tot vol en groen aan het eind van de zomer. In ieder seizoen doen ze precies datgene wat op dat moment belangrijk is. Daar kunnen we veel van leren. Aan de hand van de fasen waar een boom doorheen gaat en voorbeelden uit de praktijk word je uitgedaagd om te groeien in je bestemming. Hoe kun jij de veranderingen doormaken die nodig zijn in jouw situatie?

Mensen hebben de neiging om de vraag te stellen: `Wat zit erin voor mij?'. Het gevolg van deze houding kan zijn dat we ons aan van alles en nog wat vastklampen en ons steeds egoïstischer gaan gedragen. Een boom is er voor zijn omgeving. Hij leeft als het ware vanuit de vraag: `Wat zit er in mij voor de ander?'. Dat is veel socialer en het gevolg van deze houding is dan ook vrijgevigheid.

"Een boom werkt hard om zuurstof te produceren zodat wij kunnen leven. Hij doet zijn best om heerlijke vruchten of noten voort te brengen waar zijn omgeving van kan genieten. Iedere boom heeft zijn eigen karakter en nut. Zo mag jij ook iets bijdragen aan jouw omgeving, maar wat precies?"

Rondom de lancering van het boek worden er diverse Metamorfose-sessies georganiseerd waarbij de auteurs het gedachtegoed presenteren en deelnemers met hun introducé in gesprek gaan over wie ze zijn en wat ze kunnen bijdragen aan hun omgeving.

Voor meer informatie over het boek, de auteurs, de metamorfose-sessies, een sneakpreview, handige downloads, inspiratie en wandelingen, zie: www.metamorfose.me





Ingezonden persbericht