BOVAG

Eric Tak nieuwe voorzitter BOVAG Autodealers

05 februari 2010

Eric Tak wordt de nieuwe voorzitter van BOVAG Autodealers. Tijdens de algemene ledenvergadering van 4 februari is hij officieel benoemd. Zijn eerste termijn start op dinsdag 9 maart tijdens het BOVAG Dealercongres 2010.

Eric Tak is geen onbekende binnen de branche en een echte ondernemer. Hij was twintig jaar lang Peugeot-dealer en bezit thans vier tankstations in Etten-Leur en Zevenbergen. Daarnaast volgde Tak een gedegen MBA-opleiding en heeft hij de nodige bestuurlijke ervaring. Sinds 1997 is hij voorzitter van de Peugeot Dealervereniging Nederland en bestuurslid van de Europese exponent daarvan. Daarnaast heeft hij bestuursfuncties vervuld bij de Kamer van Koophandel en de Rabobank Etten-Leur. Bij BOVAG Autodealers is hij al enkele jaren bestuurslid met als portefeuille Juridische zaken, inclusief de Europese wetgeving.

Eric Tak is gespecialiseerd in coaching en mediation. Als ondernemerscoach stond hij mede aan de wieg van BOVAG Executive Help, waar hij zich inzette om dealers te helpen bij hun bedrijfsvoering. Zijn vaardigheden als mediator kon hij onder meer benutten als arbiter voor Toyota in Nederland.

Tijdens het BOVAG Dealercongres 2010, op dinsdag 9 maart, wordt Eric Tak officieel geïnstalleerd voor zijn eerste termijn van drie jaar. Op dat moment zal de huidige voorzitter Geert Vermeer de voorzittershamer aan hem overdragen.