Evangelische Omroep

EO MAAKT NIEUW PROGRAMMA: 40 DAGEN ZONDER JOU
Vanaf dinsdag 9 maart 2010, om 21.10 uur, op Nederland 3

Na twee seizoenen 40 dagen zonder seks, maakt de EO nu 40 dagen zonder jou. In dit programma proberen stellen hun relatie of huwelijk te redden. In de eerste aflevering een portret van Roger en Christel. Ze hebben elke dag knallende ruzie en de intimiteit is binnen hun huwelijk ver te zoeken. Het resultaat: een huwelijk aan de rand van de afgrond. Onder begeleiding van therapeut Hans Groeneboer leven Roger en Christel 40 dagen gescheiden van elkaar. Lukt het ze om de liefde voor elkaar weer terug te vinden? Kijk voor meer informatie op www.40dagenzonderjou.nl

In Nederland eindigt één op de drie huwelijken in een echtscheiding. Dit zijn jaarlijks 35.000 echtscheidingen. Als daar samenwonende stellen die uit elkaar gaan bij worden opgeteld, is het totaal 50.000 scheidende stellen per jaar. Gelukkig staat daar tegenover, dat tweederde van de stellen die hulp zoeken, er uiteindelijk samen uitkomen. De EO speelt hier op in met het programma 40 dagen zonder jou.

Stellen die op het punt van echtscheiding staan, leven 40 dagen apart voor bezinning, zelfreflectie en voor een gezonder, vaak meer reële kijk op de relatieproblemen en het persoonlijke aandeel van beiden daarin. Inmiddels is de productie van het programma in volle gang. Eindredacteur Ellen Danhof: "De stellen die meedoen overwegen serieus om uit elkaar te gaan. Dan valt er niet veel meer te verliezen, maar nog wel heel veel te winnen. Wij geven deze stellen met behulp van intensieve begeleiding de tools om samen weer wat van hun relatie te maken, maar ze moeten het uiteindelijk wel zelf doen."

Hans Groeneboer (52) verzorgt in 40 dagen zonder jou therapiesessies en nazorg voor de stellen. Hij heeft 25 jaar ervaring als contextueel en relatietherapeut, is auteur, docent, bedrijfsadviseur en personal coach. Het idee om mensen 40 dagen uit elkaar te halen was nieuw voor hem, maar wel iets waar hij vanuit zijn ervaring meteen achter stond: "We proberen stellen die overwegen uit elkaar te gaan echt even stil te zetten. In deze 40 dagen gaan ze hun eigen verantwoordelijkheden overzien. In hun wanhoop proberen we ze vervolgens weer met elkaar te verbinden. Het is mooi om te merken dat dit werkt."


---

Noot voor redactie,

Evangelische Omroep