Gemeente Berkelland


Infoavond betaalbare woningen aan de Schoolstraat in Gelselaar

Het Gelselaars Belang en de gemeente Berkelland houden op dinsdag 9 maart een informatieavond voor woningzoekenden. De informatieavond wordt gehouden Centrum "De Klokslag" Pastorieweg 10 Gelselaar en begint om 20.00 uur. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Betaalbare woningen

Het is voor de leefbaarheid van Gelselaar belangrijk dat er betaalbare woningen worden gebouwd. En dat starters op de woningmarkt een kans krijgen. Aan de Schoolstraat is grond beschikbaar waar het eerste woningbouwproject sinds jaren in dit dorp uitgevoerd kan worden. De grond aan de Schoolstraat heeft de gemeente aangewezen als woningbouwproject voor maximaal drie woningen, uit te voeren door middel van collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO). Dit is een vorm van bouwen waarbij de kopers van grond samen bepalen welke woning zij bouwen, hun eigen keuzes maken en zelf bepalen met welke bouwer zij in zee gaan.

Presentatie

Zowel de gemeente als het Gelselaars Belang geven een presentatie. Op de avond zullen onder meer de volgende vragen aan bod komen:
* Wat houdt CPO in wat zijn de voor- en nadelen?
* Een toelichting op de bouwgrond en de geldende bouwvoorschriften uit het bestemmingsplan. Om een beeld te krijgen van de mogelijkheden is een voorbeeld van een bouwplan beschikbaar.
* Wat is `een starter' en wat zijn de subsidiemogelijkheden voor starters en mogelijkheden voor starters qua hypotheeklening?
* CPO in de praktijk!

In dit project is ondermeer ruimte voor een starterswoning. Dat is een woning waarvan de stichtingskosten maximaal 170.000 euro vrij op naam bedragen.

Aanmelden

Wie als woningzoekende belangstelling heeft voor het bijwonen van deze infoavond kan zich vooraf aanmelden bij: gelselaarsbelang@gelselaar.nl of h.terbeke@gemeenteberkelland.nl

Mutatiedatum 22/02/2010