Gemeente Franekeradeel


Meer weten over de gebiedsontwikkeling van Franekeradeel en Harlingen?

De Stuurgroep Gebiedsontwikkeling Franekeradeel-Harlingen nodigt u uit voor:

Informatiebijeenkomsten inrichtingsplan gebiedsontwikkeling Franekeradeel-Harlingen
* dinsdag 9 maart van 10.00 - 12.00 uur

* Hotel Tulip Inn De Valk, Hertog Van Saxenlaan 78 in Franeker
* woensdag 10 maart van 20.00 - 22.00 uur

* Dorpshuis It Waed, Skoalstrjitte 12 te Sexbierum
* dinsdag 9 maart van 20.00 - 22.00 uur

* in Hotel Tulip Inn De Valk, Hertog Van Saxenlaan 78 in Franeker
* donderdag 11 maart van 20.00 - 22.00 uur

* Dorpshuis It Waed, Skoalstrjitte 12 te Sexbierum Sinds 2008 werken verschillende partijen nauw samen om een plan te ontwikkelen dat de landbouw, waterhuishouding, recreatie en toerisme, natuur en milieu, landschap, cultuurhistorie en leefbaarheid in Franekeradeel en Harlingen verbeterd. In een zorgvuldig proces met de streek zijn knelpunten, wensen en ideeën geïnventariseerd. Graag willen wij het ontwerp inrichtingsplan gebiedsontwikkeling aan u voorleggen tijdens vier informatiebijeenkomsten.

Het plan is onlangs door de betrokken partijen vastgesteld. Welke maatregelen worden er allemaal in het bodemdalingsgebied ten noorden en westen van Franeker uitgevoerd, op welke manier is er inspraak in de plannen mogelijk en wanneer starten de verschillende werkzaamheden? Op deze en andere vragen krijgt u tijdens de bijeenkomsten antwoord.

Tijdens de informatieavond wordt een toelichting gegeven op de plannen. Aansluitend kan iedereen aan verschillende experts vragen stellen over de thema's water, landbouw, recreatie en toerisme op een informatiemarkt.