TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 08-03-2010

Televisie
TROS REGELRECHT
Uitzending dinsdag 9 maart
Nederland 1 - 21.05 uur

BEMIDDELING TROS REGELRECHT ZORGT VOOR NIEUW ONDERZOEK ZEDENZAAK

Als Mariëtte Wagensberg aangifte doet van seksueel misbruik van haar autistische dochter verwacht ze op z'n minst dat de politie een degelijk onderzoek doet. Niets is minder waar. Dinsdag 9 maart is in TROS REGELRECHT te zien hoe na langdurig aandringen van TROS REGELRECHT de officier van justitie beslist dat de politie de zaak opnieuw moet onderzoeken.

Verder: de gebruikersuimte voor zwaar verslaafden aan het Haagse Van der Vennepark veroorzaakt al vijf jaar lang overlast. Dealen, tippelen en bedelen zijn aan de orde van de dag. Den Haag weigert de verslaafdenopvang te sluiten. TROS REGELRECHT onderneemt actie bij de Haagse gemeenteraadsleden.

TROS REGELRECHT is een programma over sociaal maatschappelijke problemen. Speerpunten zijn overlast en wangedrag in 'de buurt'. Iedereen die in zijn leven wordt geconfronteerd met zo'n situatie waar niets aan wordt gedaan, kan de hulp inroepen van TROS REGELRECHT. Een team van deskundigen gaat kijkers actief helpen om sociaal maatschappelijke problemen aan te pakken. Elke deskundige heeft een eigen discipline en zet haar/zijn kennis en kunde in om tot een oplossing te komen. Het team bestaat uit Ivo Opstelten (De leider), Joost Eerdmans (De onderhandelaar), Mildred Roethof (De deskundige jeugdcultuur), Clarice Stenger (De advocaat) en Bernard Tomlow (De meester in het kort geding).

TROS REGELRECHT is ook te vinden op internet: www.trosregelrecht.nl