Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

OBDAM, 8 maart 2010 - Op 9 maart a.s. is het dubbel feest in De Buurt!

Op die dag wordt namelijk de officiële paal geslagen van de eerste fase van woningbouwproject De Buurt in Stompetoren. Een samenwerking tussen Mulder Obdam en Bouwcompagnie, de ontwikkelingsafdeling van woningcorporatie Wooncompagnie. Bovendien wordt het project als leerlingbouwplaats geopend voor leerlingen van branchegerichte opleider Espeq/Fundeon.

Na een langdurige vorstperiode, die de voortgang op de bouwplaats ernstig heeft belemmerd, is het dan eindelijk zover. Op 9 maart a.s. om 15.00 uur zal wethouder J. van Drunen de officiële paal slaan van het fraaie woningbouwproject De Buurt in Stompetoren-Noord.

Er wordt dan bovendien op ludieke wijze letterlijk een 'brug geslagen' met de andere feestelijke gebeurtenis, de opening als leerlingbouwplaats. De leerlingen zetten ter plaatse een brug in elkaar waar de kopers van de diverse woningen overheen zullen lopen.

Leerlingbouwplaats
Mulder Obdam, verantwoordelijk voor de realisatie van het project, stelt haar leermeesters beschikbaar om leerlingen in de bouw gedegen te begeleiden en op te leiden tot vakmensen van de toekomst, waarbij Fundeon (Kenniscentrum Beroepsonderwijs voor de bouw) adviseert ten aanzien van de opzet en uitvoering van de opleiding.

Woningcorporatie Wooncompagnie
Wooncompagnie is zeer tevreden over deze aanpak. Als een van de grootste woningaanbieders van het landelijk gebied van Noord-Holland is de woningcorporatie vanzelfsprekend ook gebaat bij goed opgeleide bouwvakkers!

De Buurt
Een woningbouwproject met een bijzonder gevarieerd aanbod. Het gehele project wordt in vier fasen gerealiseerd en behelst een 68-tal woningen (waarvan enkele huur) bestaande uit 18 starterswoningen, 11 eengezinswoningen, 28 twee-onder-één kapwoningen, 5 vrijstaande woningen en 6 vrije kavels. In fase 1 zullen 16 woningen worden gerealiseerd, 2 vrijstaande woningen, 4 twee-onder-éénkapwoningen en 10 eengezinswoningen.

Het ontwerp voor De Buurt is sterk beïnvloed door de omgeving: het weidse landschap met eenvoudig vormgegeven dorpen, de boerderijen en schuren van de Schermer en de sobere kleuren van de gebouwen. 'De Buurt' zijn woningen van nu, met het dorpse karakter van vroeger!

Verkoop
De verkoop van de 16 woningen uit fase 1 is bijzonder voorspoedig verlopen. Projectleider van Mulder Obdam, Niels van Doorn zegt desgevraagd: 'Terwijl overal om ons heen verhalen te horen zijn over tegenvallende resultaten tengevolge van de recessie, zijn Bouwcompagnie en Mulder Obdam uiterst trots op het mooie verkoopresultaat van de woningen in het plan". Er zijn overigens momenteel nog drie woningen beschikbaar, waarvan een hoekwoning en twee verschillende twee-onder-één kapwoningen.

Indien u interesse heeft of nadere informatie wenst, dan kunt u contact opnemen met Vlieg Makelaar og te Heerhugowaard (072-5717144) of met Kuijs Reinder Kakes, eveneens te Heerhugowaard (072-5718147). Uiteraard kunt u ook een kijkje nemen op www.welkomindebuurt.nl.

Duurzaam bouwen

In deze klimatologisch roerige tijden wordt efficiënt energiegebruik steeds belangrijker. Consumenten raken meer en meer bewust van het nut van duurzaamheid en energiebesparing. Een zuinig huis is goed voor het milieu, voor de jaarlijkse energiekosten, maar ook voor de waarde van het huis. Energiebesparing is daarom niet alleen maar een milieuoverweging, maar in toenemende mate ook een financiële.

Het doel van duurzaam bouwen is om de milieubelasting tot een minimum te beperken, die optreedt als gevolg van het bouwen zelf, het gebruik van die gebouwen en het ontdoen van gebouwen die niet meer voldoen. Mulder Obdam en Bouwcompagnie hebben duurzaam bouwen hoog in het vaandel staan. Om invulling te geven aan die ambitie bieden zij een aantal maatregelen om uw nieuwe woning energiezuiniger te maken. Deze maatregelen zijn optioneel en worden dus aangeboden middels de optiekeuzelijst. Elke duurzame optie omvat een omschrijving van de werking van het systeem, een raming van de energiebesparing op basis van referentiewoningen, een raming van de CO2 reductie, een raming van de energiekostenbesparing alsmede een inschatting van de terugverdientijd. Komt u ook eens in De Buurt kijken? Uiteraard bent u van harte welkom op 9 maart om 15.00 uur.