Gemeente Hattem

Oproeping aan de leden van de gemeenteraad.

Hierbij nodig ik u uit voor een buitengewone openbare vergadering van uw raad op dinsdag 09 maart 2010, aanvang 20.00 uur, in de raadzaal van het stadhuis. In deze vergadering worden de onderstaande agendapunten behandeld.

Na de raadsvergadering is er een informele bijeenkomst in de hal van het stadhuis waarin onder genot van een drankje en hapje afscheid kan worden genomen van de raadsleden die niet meer in de raad terugkeren. Verder kan afscheid worden genomen van de griffier. Zo mogelijk zal ook de interim-griffier aanwezig zijn om kennis te kunnen maken. De plaatsvervangend griffier kan helaas niet aanwezig zijn in verband met haar afscheid als raadslid van Kampen.

Tenslotte wijs ik u op de geplande eerste vergadering van de nieuwe raad op donderdag 11 maart 2010 om 20.00 uur. Over de inhoud van de agenda en de te agenderen voorstellen heeft de griffier na de verkiezingen overleg met de lijsttrekkers. De oproeping / agenda voor deze vergadering wordt u z.s.m. na dit overleg toegestuurd.

Hattem, 01 maart 2010.
De voorzitter,
drs. J.W. Wiggers.

Agenda voor 09 maart 2010.


1. Opening:
. Vaststellen van de agenda.
. Mededelingen.
. Trekking van een stemmingsnummer.


2. Vaststellen van het korte verslag van de raadsvergadering d.d. 01 maart 2010. (wordt nagezonden).


3. Vaststellen rechtmatigheid verkiezingen. Besluit nr. 21. De Kieswet bepaalt dat de gemeenteraad het verloop van de verkiezingen moet onderzoeken. Het proces verbaal van het hoofdstembureau is daarin richtinggevend, maar ook de andere processen-verbaal van de stembureaus worden daarbij betrokken.


4. Benoeming onderzoekscommissie geloofsbrieven. Voorstel: de commissie samenstellen uit de vertrekkende raadsleden.


5. Onderzoek van de geloofsbrieven van de nieuw benoemde raadsleden en beslissing over toelating tot de raad. Besluit nr. 22.


6. Overdracht Politiek overdrachtsdocument van de oude Raad naar de nieuwe Raad. De voorzitter wordt gedelegeerd om het door de Raad op 1 maart 2010 vastgestelde "Overdrachtsdocument Evaluatie Raadsperiode 2006-2010 van de Evaluatiecommissie" te agenderen in de 1e vergadering van de nieuwe Raad op 11 maart 2010.


7. Afscheid van de vertrekkende raadsleden.
Zes leden van de Raad van de gemeente Hattem zullen na de verkiezingen niet meer als lid van de Raad terugkeren. Het betreft de heren Jan Dirk Sprokkereef (fractievoorzitter PvdA), Hubert Bögemann (PvdA), Bert van den Berg (ChristenUnie), Andries Agterhuis (fractievoorzitter CDA), Wout Oosterbroek (CDA) en Peter Castrop (FractieCastrop). Er volgen toespraken van de voorzitter en van de betreffende raadsleden.


8. Eervol ontslag van de griffier en plaatsvervangend griffier. Besluit nr. 23. De griffier Bram Berends vraagt de Raad om eervol ontslag uit zijn functie als griffier van de Raad van Hattem. Hij heeft een functie aanvaard in de gemeente Zwolle. Er volgen toespraken van de voorzitter en de griffier. Tevens heeft de plaatsvervangend griffier Alerieke van der Maat om eervol ontslag gevraagd wegens het aanvaarden van een andere functie.


9. Benoeming van een interim-griffier. (onder voorbehoud). Besluit nr. 24. Op het moment dat deze agenda is opgesteld voert het Presidium hierover nog selectiegesprekken.


10. Sluiting.