Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 9 maart 2010

*GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN MASSAAL GEVOLGD OP DEN HAAG FM*

*Het Haagse publiek heeft massaal afgestemd op het radiostation Den Haag FM 92,0 om de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 3 maart te volgen. Ook de websites van de Haagse publieke omroep kregen grote aandacht. Het radiostation heeft de gehele dag vanuit het Haagse stadhuis uitgezonden. Tot in de nacht hebben de redacteuren verslag gedaan van de ontwikkelingen, de telling en uiteindelijk de uitslag.*

De Haagse omroep heeft met haar verschillende kanalen, Den Haag FM, Den Haag TV en bijbehorende websites, maar ook met de speciale website www.haagseverkiezingen.nl verslag gedaan van de verkiezingsdag.

Zichtbaar werd dat veel meer mensen de programma's hebben terugbeluisterd dan gebruikelijk. Met name het programma waarin alle lijsttrekkers om beurten aan bod kwamen, trok veel nieuwe luisteraars en reacties.

Online werden records gebroken. Het bezoekersaantal bereikte pieken waardoor de servers van de omroep tijdelijk overbelast raakten. Op die momenten was er ruim 900% meer bezoek dan op een reguliere dag.

Directeur Sedat Bugdaci is blij met de statistieken: "Dit zijn de tijden waar je als lokale omroep kunt laten zien dat je van grote waarde bent voor de stad. Als het Haagse publiek wil weten wat er gebeurt, weten ze ons dus goed te vinden."

Stadsomroep Den Haag is verantwoordelijk voor het '100% Haagse' station Den Haag FM 92.0, Den Haag TV, het radiostation voor jongeren FunX en Den Haag Totaal 106.8.

/////



Ingezonden persbericht