VVD Rotterdam


GEMEENTERAADSFRACTIE ROTTERDAM

Persbericht

VVD blij met advies tot hertelling

Rotterdam, 9 maart: De VVD is blij met het advies van burgemeester Aboutaleb aan de raadscommissie die het verloop en de rechtmatigheid van de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam onderzoekt. Aboutaleb adviseert de commissie om tot hertelling over te gaan van alle stemmen die bij de verkiezingen voor de Rotterdamse gemeenteraad vorige week woensdag zijn uitgebracht.

Fractievoorzitter Jeannette Baljeu: "Dit is een hele belangrijke stap in het waarborgen van het vertrouwen van burgers in het democratische proces van verkiezingen. De VVD ziet ook graag de stemmen die zijn uitgebracht voor de verkiezing van de deelraden herteld worden en hoopt dat de deelgemeenten het voorbeeld van burgemeester Aboutaleb volgen en tot hertelling overgaan."

Baljeu: "Een hertelling zal plaatsvinden door ambtenaren onder toezicht van onafhankelijke waarnemers. Voor de VVD is het belangrijk om voorafgaand aan de hertelling goede afspraken te maken over hoe de procedures zullen zijn en hoe er zal worden omgegaan met de vernieuwde uitslag. De politiek moet volledig inzicht hebben in het hele proces van hertelling."