Aangifte tegen DSB bestuurders

HILVERSUM - De Vereniging Cliënten Financiële Instellingen (VCFI) gaat aangifte doen tegen oud bestuurders van de DSB bank. Dat zegt voorzitter Joost Hardeman van de VCFI in het televisieprogramma EénVandaag. Volgens hem is er sprake van "stelselmatig bedrog door een groep bankbestuurders", waaronder financieel directeur Gerrit Zalm en topman Dirk Scheringa. Ook wordt er onderzocht of de bestuurders kunnen worden aangeklaagd voor deelname aan een criminele organisatie.

Op dit moment wordt de aanklacht in overleg met een advocaat voorbereid. Volgens het VCFI liggen er duizenden dossiers van gedupeerde DSB klanten ten grondslag aan het besluit om aangifte te gaan doen. "We kunnen niet blijven zwijgen" aldus Hardeman.

Veel klanten vinden dat ze schade lijden omdat ze bij de DSB Bank in combinatie met een (te hoge) hypotheek onnodige verzekeringen of koopsompolissen hebben moeten afsluiten. Na het faillissement van de bank moeten ze hun maandlasten aan de curatoren afdragen. Vandaag maakten die bekend dat klanten die niet meer in staat zijn hun maandlasten te voldoen, om een betalingsregeling kunnen vragen.

In de uitzending werd ook een brief getoond waaruit blijkt dat de curatoren hebben geprobeerd een boete van de AFM binnenskamers te houden. De boete zou klanten kunnen aanzetten tot het indienen van claims.

NOOT VOOR DE REDACTIE,