Ingezonden persbericht


Persbericht

Maarsbergen, 9 maart 2010

Bijna 1,9 miljoen kijkers voor Eredivisie Live in februari Eredivisie Live heeft in de maand februari 1.878.000 unieke kijkers getrokken. Dat blijkt uit gegevens van de Stichting Kijk en Luisteronderzoek (SKO). Eredivisie Live was hiermee in februari met ruime voorsprong de best bekeken abonneezender van Nederland.

Het bereik van Eredivisie Live blijft in 2010 groeien. In januari kende het live voetbalkanaal een uniek bereik van 1.764.000 mensen. In februari was speelronde 22 (5,6,7 februari) het best bekeken. In dat weekend keken in totaal maar liefst 770.000 mensen naar Eredivisie Live. De best bekeken wedstrijd in februari was Ajax - FC Twente op 7 februari, met maar liefst 467.300 kijkers.

SKO Digitaal
SKO meet het bereik voor digitale TV zenders. De genoemde cijfers in dit bericht hebben betrekking op de periode week 5 t/m 8 (februari 2010) in de doelgroep 6+. Van 21 januari tot en met 22 februari was Eredivisie Live 1 vrij toegankelijk voor KPN Digitenne abonnees. SKO bericht standaard alleen over het gemiddelde aantal kijkers (uitgedrukt in % en in '000). In het geval van deze digitale kanalen rapporteert SKO alleen over het cumulatieve bereik per week of maand. Dit is een voorwaarde om betrouwbare resultaten te kunnen rapporteren.

Eredivisie Live
Eredivisie Live is het eigen live voetbalkanaal van de Eredivisie Clubs en Endemol, voor iedereen in heel Nederland te ontvangen. Van de clubs en voor de fans. Iedere speelronde van de Eredivisie worden hier alle wedstrijden live uitgezonden, gepresenteerd door de vaste gezichten Jan Joost van Gangelen en Humberto Tan met deskundige analyses van Jan van Halst, Jaap Stam, Ruud Gullit, Guus Hiddink, Erwin Koeman en Ronald Koeman. Bovendien is er naast de uitgebreide berichtgeving rondom de Eredivisie ook doordeweeks regelmatig veel internationaal live topvoetbal te zien uit de UEFA Europa League, de KNVB Beker en de EK Kwalificatiewedstrijden van Jong Oranje. Naast de vele live wedstrijden is er op Eredivisie Live ook veel extra's te zien. Alle samenvattingen uit de Eredivisie en de Jupiler League. De mooiste doelpunten, Club TV, documentaires over de grootste clubs in de wereld, Real Madrid TV en drie keer per week een vers 'Eredivisie Magazine' met het laatste nieuws van en over a lle clubs. Iedere vrijdag blikken Wilfred Genee en Johan Derksen vooruit op de eerstvolgende Eredivisie speelronde in 'Doordekken'. En 'De Ballen' is het enige echte voetbalprogramma speciaal voor kids!
---