Gemeente Capelle a/d IJssel

Het college van burgemeester en wethouders vergadert elke week op dinsdag en bij een uitgebreide agenda op vrijdag. In het nieuws uit het college verschijnt een selectie van besluiten van het college. Op dinsdag 9 maart zijn de volgende besluiten genomen:

09-03-2010
Capels college gedoogt zondagsopenstelling Hoofdweggebied Het college heeft besloten om openstelling op zondag voor winkels in het Hoofdweggebied te gedogen. Het gedoogbesluit in een reactie op de onlangs ingestelde wekelijkse koopzondag in het aangrenzende winkelgebied Alexandrium in Rotterdam. Met het besluit wil het college er voor zorgen dat de Capelse ondernemers hun concurrentiepositie kunnen behouden.

Tot op heden kunnen Capelse ondernemers in het Hoofdweggebied hun winkels twaalf zondagen en vier feestdagen per jaar openstellen. Nadat Rotterdam besloot alle zondagen het winkelgebied in Alexandrium open te stellen voelden zij zich in hun concurrentiepositie benadeeld. Zij vroegen het college om de openstelling van winkels tussen Alexandrium en de Hoofdweg gelijk te trekken.

Om oneerlijke concurrentie tegen te gaan heeft het college besloten de openstelling voor winkels in het Hoofdweggebied op zondag te gedogen. Het gedoogbesluit geldt uitsluitend voor de woonwinkels op bedrijventerrein Hoofdweg en de Gamma op De Wormerhoek.

09-03-2010
Capelle gaat welzijnswerk aanbesteden
Het college heeft besloten om een deel van het welzijnswerk aan te besteden per 1 januari 2012. Om meer samenhang in het welzijnswerk te creëren worden de volgende welzijnsproducten aanbesteed: jeugd- en jongerenwerk, ouderenwerk, ondersteuning van vrijwilligerswerk, buurtbemiddeling en bewonersondersteuning. Voordeel hiervan is dat de gemeente dan nog maar met één partij in gesprek hoeft.

09-03-2010
Betere bescherming uitstraling Capelse 's-Gravenweg Het college stelde het concept-Beeldkwaliteitsplan 's-Gravenweg vast. Dit plan bevat een speciaal toetsingskader voor bouwinitiatieven aan de 's-Gravenweg en zorgt zo voor betere bescherming van het unieke karakter van de weg.

Het Beeldkwaliteitsplan is een aanvulling op het bestemmingsplan ''s-Gravenweg West 2006' en Stadsdeelpark herziening II. Het plan zorgt ervoor dat kritischer gekeken kan worden naar bouwinitiatieven aan de 's-Gravenweg. Naast het Beeldkwaliteitsplan wil de gemeente ook dat de 's-Gravenweg wordt aangewezen als beschermd dorpsgezicht op rijksniveau. Dat maakt het onmogelijk om daar nog vergunningvrij te bouwen.

Bewoners kunnen nog inspreken in het Beeldkwaliteitsplan voor dit ter besluitvorming naar de gemeenteraad gaat.

09-03-2010
Capels College wil leegstand Rivium gehalveerd in 2015 Het college wil de leegstand in het bedrijvenpark Rivium te Capelle aan den IJssel voor 2015 gehalveerd hebben. Om dit te bereiken wordt samengewerkt met het Rotterdamse bedrijvenpark Brainpark I dat ook met hoge leegstand kampt.

Het Rivium en Brainpark I kampen al enige jaren met een hoog leegstandspercentage variërend van 15 tot 22,5 procent. Daarom werd in 2007 afgesproken de leegstand gezamenlijk te laten onderzoeken. Belangrijkste conclusies uit het onderzoek zijn dat er regionale afspraken rondom kantoorbouw gemaakt moeten worden, de parkeerdruk op de bedrijventerreinen verminderd moet worden en de bedrijventerreinen gezamenlijk gepromoot moeten worden.

Om deze oplossingsrichtingen verder uit te werken en uit te voeren, wordt een werkgroep opgericht bestaande uit de gemeente Capelle, lokale marktpartijen en het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam.



Gemeente Capelle a/d IJssel