Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA stelt schriftelijke vragen over uitstel nieuwbouw Italiëlaan

"Pas slopen wanneer nieuwbouw zeker is"

Afgelopen week werd bekend dat corporatie Pré Wonen de nieuwbouw aan de Italiëlaan uitstelt tot tenminste 2014. Dit ondanks het feit dat de oude woningen hier inmiddels zijn gesloopt en de bewoners wachten op terugkeer in de nieuwbouw. PvdA-raadslid Jeroen Fritz heeft hier schriftelijke vragen over gesteld aan het College van B&W.

Donderdag 4 maart organiseerde corporatie Pré Wonen een bewonersavond voor de (voormalige) bewoners van de Italiëlaan. Hier maakte de Pré Wonen bekend de bouw van het project Italiëlaan uit te stellen tot tenminste 2014. Tot nu toe was de oplevering gepland in 2011. Ook kondigde de corporatie aan de plannen mogelijk te zullen aanpassen.

Deze aankondiging heeft grote gevolgen voor de bewoners. Hun woningen zijn inmiddels gesloopt. Afgesproken was dat zij recht zouden hebben op terugkeer in de nieuwbouw, maar die laat nu veel langer op zich wachten. Wel biedt Pré Wonen de bewoners een aantal mogelijkheden om sneller elders een definitieve woning te vinden.

PvdA-raadslid Jeroen Fritz: "Juist bij sloop-nieuwbouw is grote zorgvuldigheid ten opzichte van bewoners noodzakelijk. Je kunt het niet maken de woningen eerst te slopen, en daarna bekend te maken dat de nieuwbouw jaren langer op zich laat wachten, waardoor de afspraken over terugkeer van bewoners gevaar lopen. Dit kan ook het vertrouwen en draagvlak van bewoners bij dit soort sloop-nieuwbouwprojecten aantasten."

De PvdA vindt dan ook dat bij sloop-nieuwbouwprojecten pas overgegaan mag worden tot definitieve ontruiming en sloop, wanneer er zekerheid bestaat dat de nieuwbouw ook volgens planning zal worden uitgevoerd. Fritz: "Wij willen dat de afspraken met de corporaties op dit punt worden aangepast."

*** EINDE PERSBERICHT ***



Ingezonden persbericht