Pijnacker-Nootdorp


Datum 05 maart 2010

Ter gelegenheid van afscheid gemeenteraad Pijnacker-Nootdorp Uitreiking koninklijke onderscheidingen

Burgemeester drs. F.H. Buddenberg reikt op dinsdag 9 maart 2010 om 21.00 uur in het Raadhuis aan de Dorpsstraat 40 in Nootdorp drie Koninklijke onderscheidingen uit aan gemeenteraadsleden die na 12 jaar of meer afscheid nemen van de raad.

De onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau wordt uitgereikt aan de heer H. P. (Henk) Hooijmans.
Henk Hooijmans is 12 jaar VVD-raadslid geweest, eerst van de gemeente Nootdorp en na de fusie van Pijnacker-Nootdorp. In deze periode heeft hij op tal van gebieden zich enthousiast ingezet met name op het gebied van de ruimtelijke ordening en economische zaken. Daarnaast heeft hij zich jarenlang ingezet voor het Natuur- en Recreatieschap Dobbeplas.
Van 1998-2002 was hij een actief lid van de Commissie Ruimtelijke- en Economische Ontwikkeling en Infrastructuur, van 2002-2006 als voorzitter. Deze commissie houdt zich onder andere bezig met grondexploitatie, ruimtelijke ordening, economische zaken, verkeer en vervoer, bouwen/bouwkunde, integrale projecten, milieubeleid. Van 2002-2006 was hij ook lid van de Commissie Kernen en Wijken waar hij zich onder meer bezig hield met bouw- en woningtoezicht, verkeersmaatregelen, groenbeheer en wegbeheer, afval en reiniging, leefbaarheidsmonitor, herinrichting wijken, wijkveiligheid, wijk- en buurtverenigingen, speelplaatsen en speelvoorzieningen. In de afgelopen raadsperiode 2006-2010 was hij voorzitter van de Commissie Ruimte, de Commissie Ruimte en Wijken, lid van de Agendacommissie en de Commissie Welzijn. De heer Hooijmans heeft zich altijd met verve ingezet voor de tuindersbelangen in onze gemeente. Na 12 jaar actief te zijn geweest in de lokale politiek neemt de heer Hooijmans nu afscheid van de gemeenteraad van Pijnacker-Nootdorp.

De onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau wordt uitgereikt aan mevrouw H.C. (Lenie) Kaptein-Ton.
Lenie Kaptein-Ton is 12 jaar PvdA-raadslid geweest, eerst van Pijnacker en na de fusie van Pijnacker- Nootdorp. Gedurende deze jaren heeft zij zich voortdurend ingezet voor de lokale samenleving. Op veel terreinen heeft zij zitting gehad in diverse raadscommissies en besturen. Van 1998-2002 was zij lid van de Commissie Welzijn en Ouderen. Hier hield zij zich bezig met het ouderen-, jongeren-, gehandicapten en zorgbeleid, welzijnsaccomodaties, sociaal beleid, onderwijs- en onderwijshuisvesting, woonruimteverdeling, kunst en cultuur. Ook was zij lid van de Commissie Vov/Mil waar zaken als verkeer en milieu aan de orde kwamen. Daarnaast was zij plv. lid van de Commissie Dobbeplas.
Van 2002-2006 was zij voorzitter van de Commissie Algemeen Bestuur en Bedrijfsvoering waarbinnen het algemeen bestuur, financiën, personeel en organisatie, openbare orde en veiligheid, brandweer, communicatie, ICT, burgerzaken, stadsgewest Haaglanden, het Bestuurlijk Overleg Ypenburg en regiozaken werden behandeld.
Ook maakte zij in deze periode deel uit van de commissies Welzijn, Zorg en Onderwijs en Sport, Recreatie en Natuur. Vanaf 2006- heden is zij wederom voorzitter van de Commissie Bestuur, lid van de Commissie Ruimte en Wijken en lid van de Agendacommissie.

Mede door al deze activiteiten is Lenie Kaptein-Ton een zeer gewaardeerd raadslid en is zij zeer verweven geweest met de lokale politiek. Zij heeft aangegeven zich niet meer kandidaat te stellen voor een nieuwe raadsperiode.

De onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau wordt uitgereikt aan mevrouw M.H. (Riet) Schrier-van de Sande.
Riet Schrier-van de Sande kwam, namens Gemeentebelangen, voor het eerst in de gemeenteraad van Nootdorp in 1982. Zij was lid van de Welzijnscommissie, de Commissie Financiën en Economische Zaken en zij was lid van het Algemeen Bestuur van de DSW. Het laatste jaar van deze raadsperiode trad zij op als onafhankelijk raadslid.
In 1990 keerde zij in de raad terug voor de PvdA-fractie en dat is tot maart 2010 zo gebleven. In deze raadsperiode nam zij weer deel aan dezelfde commissies. In 1992 werd zij fractievoorzitter en trad zij toe tot de Commissie Openbare Werken en de Commissie Bezwaar- en Beroepschriften. Ook was zij toen lid van de Commissie Georganiseerd Overleg en lid van de Algemene Vergadering van Aandeelhouders bij Energie Delfland N.V. Een zeer drukke tijd dus met veel politieke bezigheden. In de daaropvolgende raadsperiode nam zij even politieke rust om vervolgens in het jaar 2000 weer terug te keren in de raad. Zij was toen lid van de Commissie Ruimtelijke Ordening en Beheer. Na de fusie in 2002 maakte zij namens de PvdA weer deel uit van de gemeenteraad van Pijnacker- Nootdorp, de eerste jaren wederom als fractievoorzitter. Zij was onder meer betrokken bij de Commissies ABB, REOI en Kernen en Wijken. Van 2006-2010 was zij lid van de Commissie Bestuur en de Commissie Ruimte. Riet Schrier-van de Sande heeft hiermee een grote bijdrage geleverd aan de vorming van Pijnacker- Nootdorp.
Na meer dan 20 jaar politiek zeer actief te zijn geweest voor de gemeente neemt zij nu afscheid als raadslid van de gemeente Pijnacker-Nootdorp.

Pagina 2/2 05 maart 2010