Gemeente Lingewaal


Afscheid raadsleden Lingewaal

Op 9 maart 2010 hebben drie raadsleden afscheid genomen tijdens de laatste raadsvergadering van deze periode. Namens de PvdA namen mw. J. Yohaï en dhr. T. de Wildt afscheid, namens het CDA nam dhr. J. de Fockert voor het laatst deel aan de raadsvergadering.

Mevrouw Yohaï werd gekozen in de gemeenteraad in 2006 en werd daarmee het jongste raadslid in Lingewaal. Onderwerpen die haar aan het hart gingen waren onderwijs, welzijn, jeugd en kinderopvang. Ze liet zich de kaas niet van het brood eten, vreesde niet om te interumperen en haar kritische blik heeft bijgedragen aan het functioneren van de gemeenteraad.

De heer De Wildt is in diverse raadsperiodes raadslid geweest, waaronder een volledige periode van 2002 tot 2006. Hij is een bekwaam en gedreven raadslid gebleken, met een passie voor solidariteit en mensenrechten. Nu is hij toe aan een pauze, maar hij sluit niet uit weer terug te keren in de gemeentepolitiek.

De heer De Fockert is de afgelopen 8 jaar raadslid geweest in Lingewaal. Zijn speerpunten lagen vooral op het gebied van agrarische belangen, openbare werken en watermanagement. Hij wist met zijn betogen, gevuld met anekdotes de aanwezigen te boeien. Naast raadslid was hij ook lid van de rekenkamercommissie van Lingewaal. In die hoedanigheid heeft hij een bijdrage geleverd aan onder meer het subsidiebeleid.

Tijdens de vergadering werden verder de geloofsbrieven van de nieuwe raadsleden onderzocht. Allen voldoen aan de eisen van de gemeente en de onderzoekscommissie adviseert daarom ook toelating van alle 15 onderzochte leden.

De installatie van de nieuwe leden vindt plaats tijdens de raadsvergadering op donderdag 11 maart aanstaande. Ook deze vergadering is, net als alle raadsvergaderingen, openbaar en door iedereen bij te wonen.