Gemeente Noordwijkerhout


Vaststelling Structuurvisie Greenport

De raden van de zes greenportgemeenten hebben op 10 december (Hillegom) en op 17 december 2009 (Katwijk, Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen) de Intergemeentelijke Structuurvisie Greenport (ISG) Duin- en Bollenstreek vastgesteld.

Van 17 februari tot en met 31 maart 2009 lag de Ontwerp ISG ter visie. Hierop is een veertigtal zienswijzen ingediend. Alle zienswijzen die op de ontwerp ISG zijn ingediend, zijn beantwoord in de Nota van Beantwoording (NvB). De ISG is, inclusief de in de NvB opgenomen wijzigingen, op 17 december 2009 door alle raden van de greenportgemeenten vastgesteld en treedt vanaf deze datum in werking.

De ISG is voor de greenportgemeenten van de Duin- en Bollenstreek een wettelijk zelfbindend kader voor gewenste ruimtelijke ontwikkeling in het buitengebied tot 2030 en geldt als toetsingskader voor toekomstige bestemmingsplannen. De onlangs opgerichte Greenport Ontwikkelingsmaatschappij (GOM) B.V. zal samen met de aandeelhoudende greenportgemeenten verder vormgeven aan de inhoud en uitvoering van het meerjarenprogramma, dat voortvloeit uit de ISG.

De intergemeentelijke structuurvisie ligt vanaf het moment van bekendmaking gedurende 6 weken ter inzage in de gemeentehuizen van de zes greenportgemeenten alsmede het kantoor van Holland Rijnland. Na het verstrijken van de zes weken kan de intergemeentelijke structuurvisie worden ingezien bij de vakinhoudelijke afdelingen van de greenportgemeenten.

Tegen de raadsbesluiten tot vaststelling van de visie is geen bezwaar of beroep mogelijk.

De vastgestelde Intergemeentelijke Structuurvisie Greenport is digitaal beschikbaar via de website www.hollandrijnland.net en de sites van de individuele greenportgemeenten.