NeuroSky’s Brain-Computer Interface-technologie nu verkrijgbaar in Europa

SAN JOSE, Californië (VS) & LINDEN, Duitsland--(BUSINESS WIRE)-- 20100309 --

De Brain-Computer Interface-technologie van NeuroSky verbetert de interactiviteit tussen de geest en de wereld eromheen.

NeuroSky heeft vandaag bekendgemaakt een overeenkomst te hebben gesloten met Titan Commerce, in Linden Duitsland, voor de distributie en ondersteuningsactiviteiten van de NeuroSky MindSet en ThinkGear technologieonderdelen in de EU; waaronder het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, etc. Tot de huidige distributiemarkten van NeuroSky behoren onder andere de Verenigde Staten, Japan, Korea, Taiwan en China.

NeuroSky heeft een toenemend aantal partners in de EU, waaronder vermaarde universiteiten, gamingbedrijven en onderzoekers. Richard Reilly Ph.D., professor aan de Trinity College in Dublin, Ierland, zegt het volgende: “We zijn onder de indruk van de kwaliteit van de gegevens van de MindKit Pro, in vergelijking met ons gouden standaard EEG-acquisitiesysteem. Het heeft nieuwe mogelijkheden bloot gelegd voor het op afstand monitoren van de activiteit van patiënten – een geweldig voordeel in de patiëntenzorg.”

David Wortley, Directeur van het Serious Games Institute aan de Coventry University in het VK: “Er bestaat al bewijs dat het gebruik van overal verkrijgbare videogames door kinderen in ziekenhuizen effectievere pijnverlichting en een beter herstelproces kan bieden dan geneesmiddelen, en apparaten als die van NeuroSky brengen deze toepassingen mogelijk naar een nieuw en hoger niveau. De heilige graal van computerondersteund leren was altijd een omgeving die zelfgestuurd leren en testen ondersteunt door het vermogen en de interesse van de leerling te herkennen, en de snelheid en richting van de leerervaring te sturen zodat maximale interesse en motivatie behaald wordt.”

Het Franse Act3Gaming creëert displays voor wetenschapsmusea en tentoonstellingen. COO Wissam Kahi: “We zijn van mening dat dit slechts het begin is van een grotere revolutie die ons in staat zal stellen om verborgen en krachtige vermogens van onze hersenen te ontdekken. Tot op heden is hersengolfinterpretatie beperkt gebleven tot een klein groepje wetenschappelijke en medische experts. De technologie van NeuroSky opent voor iedereen de deuren naar deze fascinerende wereld.”

Het Britse Roll 7 ontwikkelt software die sociaalverantwoordelijke en educatieve berichten voor jongeren communiceert. Op dit moment zijn ze bezig met de ontwikkeling van een aantal applicaties voor de MindSet.

Stanley Yang, CEO van NeuroSky: “BCI wordt net zoals internet – iets waarvan je niet weet hoe je ooit zonder hebt kunnen leven.” Jim Sullivan, vicepresident van Worldwide Sales: “Elke partner brengt zijn eigen expertise met zich mee en biedt haast onbeperkte creatieve capaciteit voor manieren waarop BCI van nut kan zijn voor hun klanten en hen kan prikkelen.”

De ontvangst van de eerste NeuroSky producten, zoals de Mindflex van Mattel, was een fenomenaal succes, met onder andere de People’s Play Award voor “Best Game of the Year”, een van de beste vijf speelgoedproducten volgens Bloomberg en zo populair dat het ruim voor Kerst ’09 uitverkocht was.

Over NeuroSky

NeuroSky, Inc. is marktleider op het gebied van Brain-Computer Interface-technologieën voor consumentenapplicaties en werkt samen met industriepartners, ontwikkelaars en academische en onderzoekinstituten. Het bedrijf is gevestigd in San José, Californië (VS). NeuroSky heeft medische technologie ontwikkeld voor toepassing op de massamarkt door het gebruiksvriendelijker en kosteneffectiever te maken.

NeuroSky MindSet, een multimedia headset die via Bluetooth kan worden verbonden met PC’s en mobiele toestellen (waaronder de iPhone) is sinds de zomer van 2009 verkrijgbaar in de VS.

Over TITAN Commerce

TITAN Commerce, dat net buiten het Duitse Frankfurt is gevestigd, heeft markttoetredingsstrategieën ontworpen en ten uitvoer gebracht voor verschillende ondernemingen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
NeuroSky, Inc.
Tansy Brook, 001-408-200-6677
tansy@neurosky.com
Taal: Engels
www.neurosky.com
of
TITAN Commerce
Harald Baums
harald.baums@titan-commerce.com
Talen: Duits, Frans, Spaans, Italiaans

www.titan-commerce.com