Gemeente Barendrecht

persbericht 029

lET OP: EMBARGO TOT DINSDAG 9 MAART, 18.00 UUR!

Gemeenteraadsleden onderscheiden tijdens afscheid gemeenteraad

BARENDRECHT (donderdag 4 maart 2010) - Op dinsdag 9 maart nam de gemeente Barendrecht afscheid van de huidige gemeenteraad. Dit gebeurde in een speciale vergadering die om 16.00 uur begon in de raadzaal van het gemeentehuis. Tijdens de bijeenkomst werden drie vertrekkende raadsleden onderscheiden met de Barendrechtse waarderingsspeld. Eén raadslid werd daarnaast benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Burgemeester Van Belzen en de nestor (oudste raadslid) van de gemeenteraad Marinus de Graaf hielden een toespraak voor alle raadsleden die niet terugkeren in de nieuwe gemeenteraad. Daarnaast spraken de fractievoorzitters en de vertrekkende raadsleden enkele woorden. In deze vergadering werden ook de geloofsbrieven van de nieuw te benoemen raadsleden onderzocht.

Grote bijdrage aan Barendrechtse samenleving

Anneke Feenstra-Keijzer (PvdA), Jan IJzerman (D66) en Wim van der Hoek (VVD) kregen de gemeentelijke onderscheiding opgespeld, omdat zij zich gedurende een lange periode op bijzondere wijze hebben ingezet. Gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van de activiteiten van mevrouw Feenstra heeft dit tevens geleid tot een benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Sociaal democraat in hart en nieren

Naast haar raadslidmaatschap heeft Anneke Feenstra Keijzer zich vanaf 1973 op vele terreinen verdienstelijk gemaakt voor de Barendrechtse gemeenschap, zowel bestuurlijk als in het vrijwilligerswerk. Zij maakt zich sterk voor de zwakkeren in de samenleving en zet zich in voor handhaving van burger- en mensenrechten. Haar maatschappelijke betrokkenheid is grensoverschrijdend. Zo vraagt zij al vijftien jaar via Amnesty International aandacht voor inhumanitaire situaties in het buitenland.

Hard aan weg getimmerd

Jan IJzerman heeft zich, eerst vanuit een bestuursfunctie en vervolgens bijna twaalf jaar als raadslid, ingezet voor D66 Barendrecht en de Barendrechtse samenleving. De afgelopen acht jaar is hij fractievoorzitter geweest. Het is met name dankzij zijn gedrevenheid dat D66 in 2002 tegen de stroom in een tweede zetel wist te behalen. Als één-mansfractie heeft hij voor deze partij hard aan de weg getimmerd.

Liberaal en bevlogen

Wim van der Hoek heeft zich gedurende zestien jaar als raadslid ingezet voor de VVD, waarvan de laatste raadsperiode als fractievoorzitter. Als lid en later voorzitter van de auditcommissie behoorde hij tot 'de oren en ogen' van de gemeenteraad. Het doel van deze commissie is afstemming over de accountantscontrole, zodat die efficiënt en doeltreffend plaatsvindt. Van der Hoek was ook lid van de commissie planning en control.

Noot voor redacties


Gemeente Barendrecht