Gemeente Hoogeveen
Openbare besluiten van B & W

9 maart 2010 1. Geld voor Ronde van Drenthe

De Ronde van Drenthe krijgt voor dit jaar ruim 51.000 euro subsidie van de gemeente. Dat hebben B&W besloten. Het geld is onder meer bestemd voor de ploegenpresentatie, ontvangsten van gasten, kosten voor afzettingen en omleidingen en live-uitzending van het wielerspektakel door TV Drenthe.
Klik hier voor het B&W-besluit.

2. College maakt regels voor begraven, bijzettingen en begraafplaatsen

Het college van B&W heeft het Besluit begraafplaatsen 2010 vastgesteld. Het gaat 15 maart in. Hiermee is het project Begraafplaatsenbeleid afgerond.

Het besluit vloeit voort uit de verordening begraafplaatsen 2009 die de gemeenteraad op 10 december heeft vastgesteld. In het besluit worden tal van zaken geregeld, zoals de wijze waarop begraven en bijzettingen kunnen plaatsvinden, het beheer van de begraafplaatsen, de uitgifte van graven en de soorten graven en de aankleding, de uitvoering en het onderhoud van de grafbedekking per graf.

Klik hier voor het B&W-besluit.

Bijlage 1 + 2

3. Huiseigenaar Hollandscheveldse Opgaande krijgt 18 mille planschade

Adelaar Ontwikkeling BV moet 18.000 euro planschade betalen aan een overbuurman aan het Hollandscheveldse Opgaande in Hollandscheveld. Dat bedrag had het college eerder toegekend, maar Adelaar had daar tegen bezwaar gemaakt. De ontwikkelaar vindt dat bedrag te hoog. Adelaar heeft een woning gebouwd, waardoor de eigenaar van een tegenoverliggend huis zijn pand in waarde zag dalen door onder meer verlies van uitzicht en privacy. De hoogte van het bedrag is vastgesteld door het adviesbureau in onroerende zaken SAOZ. Het college ziet geen aanleiding van dit bedrag af te wijken en herroept het besluit dan ook niet.
Klik hier voor het B&W-besluit.

4. Sloop pand aan Schutstraat Hoogeveen kan doorgaan

De sloop van een winkel met bovenwoning aan de Schutstraat 34 in Hoogeveen kan doorgaan. De buurman had een bezwaarschrift ingediend, maar dat is te laat ingediend. Daarom wordt het niet in behandeling genomen. De buurman vreest voor een hoge energierekening omdat de scheiding tussen de twee panden slechts bestaat uit halfsteensmuren met luchtspouw. Hij had herstel geeist. Ook keert de buurman zich in hetzelfde bezwaarschrift tegen nieuwbouw op die plek. Daarom hebben B&W het bezwaar doorgestuurd naar de rechtbank als beroepschrift tegen de bouwvergunning.
Klik hier voor het B&W-besluit

5. Kap kastanjes aan Dorpsstraat Elim

Twee kastanjebomen aan de Dorpsstraat 57 in Elim mogen worden gekapt. B&W van Hoogeveen hebben een bezwaarschrift tegen de kap naast zich neergelegd. De bezwaarmaker woont bijna een kilometer verderop en heeft er daarom geen belang bij dat de bomen blijven staan. Dat hij lang op die plek heeft gewoond en dat zijn grootouders de bomen hebben geplant, doet daar niets aan af, aldus B&W.
Klik hier voor het B&W-besluit.


Zie het origineel