Gemeente Oldenzaal


Werkzaamheden aan de A1

18 februari 2010

Rijkswaterstaat voorziet vanaf woensdag 10 maart tot en met dinsdag 20 april 2010 het wegdek aan de A1 vanaf Oldenzaal-Zuid (33) tot De Lutte (34) van een ZOAB-laag (Zeer Open Asfalt Beton). De A1 blijft gewoon open. Wel moet het verkeer rekening houden met hinder, adviesroutes en een langere reistijd.

Wat gaat Rijkswaterstaat doen?
Het oude betonnen wegdek van de A1 tussen knooppunt Buren en de Duitse grens is versleten. Om de kwaliteit van het wegdek te verbeteren, voorziet Rijkswaterstaat in verschillende fases het betonnen wegdek van ZOAB (Zeer Open Asfalt Beton). Om dit nieuwe asfalt te kunnen aanbrengen, wordt eerst het bestaande betonnen wegdek door middel van `betonbeuken' geschikt gemaakt als funderingslaag. Het betonbeuken veroorzaakt trilling en geluid. Het betonnen wegdek krijgt ZOAB (Zeer Open Asfalt Beton), zodat u beter en veiliger kunt rijden en de geluidhinder voor omwonenden vermindert.

Wat betekent dit voor het verkeer?
Tijdens de werkzaamheden is minimaal één rijstrook in beide richtingen open voor het verkeer en geldt een snelheidsbeperking van 90 km per uur.

Vanaf maandag 1 maart start de aannemer met voorbereidende werkzaamheden. Deze werkzaamheden veroorzaken vrijwel geen hinder voor het verkeer.

Kies voor de adviesroutes
Rijkswaterstaat adviseert doorgaand verkeer om te rijden via knooppunt Buren, de A35, de N35, de B54, de A31 en knooppunt Schüttorf en vice versa.

Wat gaat er nog meer gebeuren?
In 2010 gaat Rijkswaterstaat in verschillende fases verder met het groot onderhoud aan de A1 tussen Hengelo-Noord (31) en Oldenzaal (32) en tussen De Lutte (34) en de Duitse grens. De werkzaamheden zijn in oktober 2010 gereed.

Klik hier voor de kaart waarop de werkzaamheden Oldenzaal-Zuid - De Lutte staan aangegeven.

Zie het origineel