Gemeente Brummen


Opening Centrum voor Jeugd en Gezin

(Oorspronkelijke publicatie datum: 24-02-2010)

Op woensdag 10 maart 2010 opent wethouder Geert van Klinken het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in de gemeente Brummen. Bij het Centrum kunnen ouders, jeugdigen en kinderen allerhande vragen stellen over opgroeien en opvoeden. Het CJG is straks in Eerbeek in het Tjark Riks Centrum en in Brummen in Plein Vijf te vinden.

Wat is het CJG?
Bij het CJG kunnen jongeren terecht met vragen over bijvoorbeeld de thuissituatie, jongerenactiviteiten, vriendschappen,seksualiteit, alcohol en drugs. Ouders en verzorgers kunnen er vragen stellen over bijvoorbeeld opvoeden en gezondheid van kinderen, zakgeld, puberteit, gevolgen echtscheiding voor kinderen, kinderopvang en activiteiten voor kinderen en jongeren. Het CJG is opgezet in nauwe samenwerking tussen de jeugdgezondheidszorg (Verian en GGD Gelre IJssel), de Stichting Welzijn Brummen, Bureau Jeugdzorg en de gemeente Brummen. In de komende periode betrekken we ook andere organisaties die met jeugd werken zoals scholen, sportverenigingen en huisartsen intensief bij het CJG.

U bent van harte welkom
Wethouder Van Klinken:´´Het CJG biedt ondersteuning bij het opvoeden en opgroeien. Dit is belangrijk omdat we willen dat alle kinderen en jongeren in Brummen gezond opgroeien en de kans krijgen om mee te doen in onze samenleving. Daarbij moeten ze al hun talenten en mogelijkheden volop kunnen benutten. U bent van harte welkom om de opening bij te wonen en eens rond te kijken of deel te nemen aan één van de activiteiten´´.

De opening vindt plaats op woensdag 10 maart om 14.00 uur bij Plein 5 in Brummen. Er is een actief programma samengesteld voor kinderen, ouders en professionals. U bent van harte welkom om bij deze opening aanwezig te zijn.