Gemeente Enkhuizen

Informatiemiddag over AWBZ

Het SOE (Senioren Overleg Enkhuizen) organiseert in samenwerking met het Zorgloket en MEE op 10 maart a.s. een informatiemiddag over de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) pakketmaatregel.

De AWBZ is een volksverzekering voor ziektekostenrisicos. Iedereen die in Nederland woont of werkt is ervoor verzekerd en heeft recht op vergoeding van de AWBZ-zorg. De AWBZ dekt zware geneeskundige risico's die niet onder de zorgverzekering vallen. Het gaat om medische kosten die door vrijwel niemand op te brengen zijn. Op grond van de AWBZ krijgt u bijzondere ziektekosten vergoed (zoals langdurige zorg thuis of opname in een verpleeghuis of gehandicapteninstelling).

Voor wie?
De middag is interessant voor iedereen die voor extra zorg te maken heeft met de AWBZ. Misschien bent u afgewezen voor begeleiding, of gaat het over uw vader, moeder of een familielid, of bent u in afwachting van een nieuwe indicatie? Kom dan op 10 maart a.s. naar de Nieuwe Doelen aan de Spoorstraat 2.

Het programma:
14.00 uur Welkomstwoord door Wethouder Klaas Kok 14.10 uur Presentatie van Kirsti Boekwijt (consulent AWBZ) Pakketmaatregel door Stichting MEE 14.30 uur Pauze
14.45 uur Presentatie door Amanda Stelling (Zorgloket) 15.00 uur Ervaringen uitwisselen
15.30 uur Evaluatie en afronding

De middag begint om 14.30 uur, de zaal is om 14.00 uur open. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Bel voor vervoer de Belmobiel tel.: (0228) 32 10 20.