Hogeschool Windesheim

Persbericht, 4 maart 2010

âSport lijkt een belangrijke bindende factor te zijn in onze samenleving,â stelt Ivo van Hilvoorde. âAls het Wilhelmus klinkt, zijn de behaalde medailles niet alleen van de topsporter, maar van ons allemaal.â De lector Bewegen, School en Sport spreekt hierover tijdens Peper & Zout: stadsdebat in Zwolle. Het debat vindt plaats op 10 maart in café de Belgische Keizer en begint om 20.00 uur. Toegang is gratis.

Van Hilvoorde illustreert het onderwerp aan de hand van het Olympisch Plan 2028. Het binnenhalen van Olympische spelen vraagt om een sportklimaat dat sport stimuleert en ondersteunt. Hoe belangrijk is (top)sport voor Nederland? Wat is de rol van bewegingsonderwijs hierin? En wat betekent het ontwikkelen van een stimulerend sportklimaat voor lokale en regionale sportorganisaties?

Sprekers
Onderzoeker, publicist en sportfilosoof Van Hilvoorde doet op dit moment onderzoek naar de kwaliteit van bewegingsonderwijs en de relatie met de (georganiseerde) sport. Eerder publiceerde hij over themaâs als fair play, dopinggebruik, het maakbare lichaam en de rol die sport speelt in het ervaren van (nationale) trots.

Samenwerking
Peper & Zout: Stadsdebat in Zwolle is een gezamenlijk initiatief van VUconnected, de lectoren van Windesheim en de Stentor.