Gemeente Capelle a/d IJssel

Informatieavonden Louvre 10 en 31 maart

Na de zomer van 2010 willen we het groen aan het Louvre opnieuw aanleggen en de straat ophogen.

Na de zomer van 2010 willen we het groen aan het Louvre opnieuw aanleggen en de straat ophogen. In onze gemeente hebben we last van ernstige verzakking van de bodem. Daardoor verzakt ook de bestrating en het groen. Dit is de aanleiding voor het werk aan het Louvre.

werk aan het louvre

Werkzaamheden
We gaan de straat ophogen tot het oorspronkelijke aanlegpeil. Verder gaan we de groenvakken opnieuw beplanten met nieuwe struiken en vervangen we een aantal bomen.
De inrichting van de straat blijft zoveel mogelijk hetzelfde. Wel vervangen we de afvalcontainers bij het grote grasveld door ondergrondse containers. Tot slot plaatsen we de openbare verlichting terug en breiden we die uit met nieuwe masten, zodat deze weer voldoet aan de huidige eisen.

Visplaats
We ontvingen veel meldingen van overlast over het gebruik van de visplaats naast huisnummer 126. Dit is de reden voor het weghalen van de visplaats. De ruimte planten we in met nieuw groen.

Informatie voor bewoners
Woensdag 10 maart 2010 vanaf 19.30 uur vindt een informatieavond voor bewoners in het gemeentehuis plaats. Eerst geven we uitleg over de werkzaamheden en de gevolgen daarvan. Hiervan maken we een verslag waarvan alle bewoners een kopie ontvangen. Daarna (na een korte pauze) liggen de tekeningen ter inzage. Bewoners kunnen hun persoonlijke situatie bekijken en vragen stellen. Een tekening van de nieuwe hoogtes, een beplantingsplan en het verlichtingsplan zijn tijdens de informatieavond aanwezig.

Tweede avond
Voor wie op 10 maart niet kan komen of naderhand nog vragen heeft vindt op woensdag 31 maart een inloopavond plaats tussen 19.30 en 21.00 uur. U kunt dan binnenlopen en de tekeningen bekijken en eventuele vragen stellen. De avond heeft een informeel karakter.

Meer informatie
Wanneer u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met mevrouw Willemijn Hulscher, telefoon (010) 2848667 of de heer Paul Geluk, telefoon (010) 2848675.