Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

Ministerie van VROM

College over bestuurscultuur en besluitvorming

02-03-2010

Jaap de Heer, hoogleraar, geeft een college Bestuurscultuur en besluitvorming, op 10 maart op de Vrije Universiteit. Dit college wordt georganiseerd door het project Sneller & Beter van Verkeer & Waterstaat.

De hoogleraar Strategie en Organisatie maakt zijn verhaal concreet aan de hand van de casus A73, de lang bediscussieerde snelweg in Limburg. Verder werkt hij met stellingen, onder andere over de juridificering en formalisering van beleid; wat betekent dit voor de werkwijze van bestuurders en ambtenaren? Zo krijgen de deelnemers aan het college nieuwe noties en inzichten over bestuurscultuur in relatie tot besluitvorming.

U bent van harte welkom op woensdag 10 maart om 10.00 uur (inloop 9.30 uur) in de Vrije Universiteit in Amsterdam (locatie Metropolitan gebouw, Buitenveldertselaan 3-5, Amsterdam, kamer Z. 009). Om 12.00 uur wordt er een lunch geserveerd. U kunt zich tot 8 maart aanmelden bij Gineke Brokamp, telefoon: 06-153 69 197. Er is plaats voor maximaal 80 deelnemers.

Sneller & Beter ondersteunt een onderzoek naar de bestuurscultuur. Kern van het onderzoek zijn de twee kernthema's: het is (te) druk aan de bestuurlijke beslistafel, en als een besluit is genomen, wordt er vaak op teruggekomen omdat `de rug niet recht blijft'. Het wetenschappelijk onderzoek analyseert hoe spel en spelers in elkaar zitten en elkaar beïnvloeden en wil via publicaties de bewustwording bij bestuurders vergroten.

Voor meer informatie, zie de site van Sneller en Beter.

Sneller en beter