Gemeente Harderwijk


Energieke expositie: een huis vol besparing

10/03/2010

De Hortus, het Centrum voor Natuur en Milieu, in Harderwijk heeft tot en met 30 juni een bijzondere expositie. âEen huis vol besparingâ; energieke tips voor thuis, kantoor en camping. Bezoekers kunnen er terecht voor praktische tips om de energierekening flink omlaag te krijgen. Het financiële voordeel kan oplopen tot honderden euroâs. Minder energie gebruiken betekent ook minder uitstoot van stoffen die het klimaat veranderen en draagt bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot. Een bezoek aan de expositie levert dus geld op en is ook nog eens goed voor het milieu.

In de tentoonstelling is informatie te vinden over zonnepanelen, windmolens, isolatieglas, isolatie voor wand en dak, verlichting en de aller zuinigste Hr-ketel. Deze energiebespaarders zijn ook tijdens de tentoonstelling te bekijken. Ook zijn andere bijzondere toepassingen tentoongesteld, zoals speelgoed op zonne-energie, zakrekenmachines en klokken die werken op water en zaklantaarns die stroom opwekken via een spoel of mechanisch. Deze apparaten kunnen ook uitgeprobeerd worden.

De expositie in De Hortus is gratis te bezoeken aan de Academiestraat 7 (achter de bibliotheek). De expositie is doordeweeks geopend van 9.00 tot 16.30 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur. Meer informatie: telefoon 427 406, info@hortusharderwijk.nl en www.hortusharderwijk.nl.


____________________