Gemeente Noordwijkerhout


Prettig oud worden in Noordwijkerhout en De Zilk

Zilveren wending

Medio 2009 is de nota lokaal Ouderenbeleid `Zilveren wending' door de gemeenteraad vastgesteld. In deze nota staan de uitgangspunten voor de ondersteuning van de ouderen uit onze gemeente. In de brochure "Prettig oud worden in Noordwijkerhout en De Zilk" kunt u hierover meer lezen.

In Noordwijkerhout wonen veel ouderen die zich prima redden in de maatschappij. Deze nieuwe generatie ouderen leeft langer, is gezonder en actiever, heeft meer geld te besteden en neemt langer deel aan het arbeidsproces. Daarnaast is er ook een groep ouderen die kwetsbaar is. Dit zijn ouderen met gezondheidsproblemen, een laag inkomen en vaak alleenstaand. Beide groepen ouderen krijgen ruim aandacht in de beleidsnota `Zilveren wending'. Het ouderenbeleid is gericht op het bevorderen van een gezonde en actieve levensstijl en op het ondersteunen van kwetsbare ouderen.

Om u zo goed mogelijk te informeren over de plannen heeft de gemeente de brochure "Prettig oud worden in Noordwijkerhout en De Zilk" uitgegeven. In deze brochure kunt u lezen wat ouderen van de gemeente kunnen verwachten. U kunt de brochure afhalen bij de receptie van het gemeentehuis of bij het Lokaal Loket in het Gezondheidscentrum.
* nota lokaal Ouderenbeleid `Zilveren wending'
* brochure "Prettig oud worden in Noordwijkerhout en De Zilk"

De gemeente zal u regelmatig op de hoogte houden van de ontwikkelingen bij de uitvoering van de plannen. Heeft u vragen of suggesties dan horen wij dat graag. U kunt uw opmerkingen doorgeven via tel. (0252) 343737 of per e-mail gemeente@noordwijkerhout.nl.

Ook kunt u bij de Wmo adviesraad terecht. De leden van deze adviesraad adviseren burgemeester en wethouders over de beleidsontwikkeling van de Wmo en bewaken de voortgang, kwaliteit en evaluatie. Het e-mailadres van de adviesraad is wmoadviesraad@noordwijkerhout.nl.