Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.25 uur

Utrecht, 10-03-2010

Vrouw overleden

HOUTEN Op dinsdagochtend 9 maart werd het stoffelijk overschot van een vrouw in een woning aangetroffen.

Rond 10.25 uur kreeg de politie de melding dat er mogelijk een dode vrouw in een woning aan het Zuringhof lag. Agenten gingen ter plaatse en troffen inderdaad het stoffelijk overschot van de 56-jarige bewoonster aan. De gehele woning was zwart van het roet. Vermoedelijk is op maandagavond de televisie in brand gevlogen, met hevige rookontwikkeling tot gevolg. Door gebrek aan zuurstof is de brand kennelijk gesmoord en vanzelf uitgegaan. Door de brand is de vrouw om het leven gekomen. Rechercheurs van de afdeling Forensische Opsporing doen onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Automobilist gaat ervandoor

HOUTEN Een automobilist ging er op dinsdag 9 maart voor de politie vandoor. Hij werd later aangehouden en raakte zijn rijbewijs kwijt.

Rond 18.45 uur zag een politiebiker dat op het Plein een auto in een bocht geparkeerd stond. Hij vroeg bij de politiemeldkamer het kenteken van de auto na, waarbij bleek dat de eigenaar van de auto niet in het bezit van een rijbewijs was. De agent zag vervolgens een man naar de auto toelopen en vroeg hem om zijn rijbewijs. De man gaf aan die uit de auto te pakken, stapte in, maar in plaats van zijn rijbewijs te pakken, reed hij weg.

De biker reed achter hem aan. Hij zag dat de automobilist bijna een moeder met haar kind op een fiets aanreed. Door hard te remmen, kon zij een aanrijding voorkomen, maar kwam daarbij bijna ten val. Doordat de verdachte hard moest remmen voor een tegemoetkomende auto, kon de agent weer bij hem komen en sommeerde hem nogmaals te stoppen. Dat deed hij niet, gaf vol gas en ging ervandoor. De verdachte verleende geen voorrang aan een andere auto en passeerde een vluchtheuvel aan de verkeerde kant, waardoor een tegemoetkomende automobilist vol in de ankers moest. Vervolgens raakte de agent het zicht op de verdachte kwijt.

Agenten stelden een onderzoek in de omgeving in, maar troffen de verdachten aanvankelijk niet meer aan. De biker ging naar het adres van de eigenaar van de auto. Daar zag hij korte tijd later de verdachte, een 52-jarige man uit Houten, aan komen lopen. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding, waardoor de agent zich gedwongen zag pepperspray te gebruiken. De verdachte werd geboeid en naar het politiebureau overgebracht. Hij bleek niet de eigenaar van de auto te zijn en was wel in het bezit van een rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het in gevaar brengen van het overige verkeer en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij weigerde een verklaring over zijn gedrag af te leggen. Wel bleek dat hij nog een boete van ruim 240 euro open had staan. Die boete werd door familie van hem op het politiebureau betaald.