Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Uitreiking Koninklijke onderscheidingen

De raadsleden Harry Veltman en Ronald Letema zijn dinsdagavond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Burgemeester Frits Naafs reikte tijdens het afscheid van de raad van de gemeente Utrechtse Heuvelrug in de raadzaal van Cultuurhuis Pléiade in Doorn twee Koninklijke onderscheidingen uit.

Ronald Letema uit Maarn was vanaf 1996 raadslid van de (voormalige) gemeente Maarn en vanaf 1 januari 2006 raadslid in de Utrechtse Heuvelrug. In de Maarnse periode was hij lid van de commissie Ruimte. Verder was hij woordvoerder voor de VVD-fractie bij zaken rond de gemeentelijke herindeling. In de raad van Maarn heeft hij altijd gepleit voor de herindeling. Vanaf 1 januari 2006 was hij in de gemeente Utrechtse Heuvelrug ook voorzitter van de commissie Ruimte.

Harry Veltman uit Driebergen-Rijsenburg zat in de raad van de gemeente 's-Gravenland van1982 tot 1989. Als gevolg van de verhuizing naar de gemeente Driebergen-Rijsenburg vertrok hij daar. In de raadsperiode 1998 - 2000 was hij fractievoorzitter van het CDA in de gemeente Driebergen-Rijsenburg. In de raadsperiode 2006-2010 was hij niet alleen raadslid, maar ook voorzitter van de commissie Samenleving. In deze functie was hij ook voorzitter van een rondetafelconferentie over het Centrum voor Jeugd en Gezin.