Gemeente Lochem


Aanvragen van sportstimuleringssubsidies 2010-2012

Het college van burgemeester en wethouders van Lochem heeft op 2 maart 2010 de subsidieregelingen 'Sportstimulering doelgroepen' en 'Sportevenementen' vastgesteld. Deze regelingen treden in werking met terugwerkende kracht per 1 januari 2010. Wilt u er gebruik van maken? Dien dan tijdig een verzoek in.

Wie komt in aanmerking?
De regelingen zijn onderdeel van het nieuwe sport- en speelruimtebeleid. Verenigingen, particulieren en stichtingen krijgen meer kans om sport te stimuleren bij de Lochemse gemeenschap. De subsidieregeling 'sportstimulering doelgroepen' is voor projecten die bepaalde doelgroepen (meer) aan het sporten wil krijgen. Het gaat om jongeren, mensen met een beperking en ouderen. Met de subsidieregeling sportevenementen wil de gemeente Lochemers laten kennis maken met vernieuwende sportevenementen. Om de subsidies te krijgen moet u wel aan bepaalde criteria voldoen.

Waar vind ik de regelingen?
De regelingen zijn vanaf 10 maart in te zien bij de publieksbalie van de gemeente aan de Markt 3 in Lochem en aan de Hoofdstraat 10 in Gorssel. U vindt ze ook op de website van de gemeente. Daar staat ook een aanvraagformulier voor de subsidie. Volg hiervoor het pad www.lochem.nl - sport en vrije tijd - sport - sportbeleid 2010-2012.

Sportevenementen
U kunt het hele jaar een subsidie voor sportevenementen aanvragen. De aanvrager vult daarvoor een webformulier in. Op de website vindt u ook een ingevuld voorbeeld. De gemeentelijke bijdrage per evenement is maximum 500 euro. Let op: het gemeentelijke budget voor sportevenementen is beperkt. Toekenning gebeurt in volgorde van de aanvragen en op basis van de criteria. De gemeente neemt binnen 8 weken een besluit op uw subsidieaanvraag.

Sportstimulering doelgroepen
De regeling stelt dat aanvragers een subsidie moeten vragen voor 1 april 2010. Voor het startjaar 2010 geldt een uitzondering en moet u de aanvraag indienen voor 1 mei. De gemeente beoordeelt een verzoek aan de hand van de criteria. Op de website vindt u het aanvraagformulier. Een ingevuld voorbeeld staat op de website. Stuurt u ook een beknopt projectplan mee. De gemeente neemt binnen 8 weken een besluit op uw subsidieaanvraag.

Proefperiode
Het eerste jaar van beide regelingen is een proefperiode. Na een jaar kijkt de gemeente of de doelstellingen zijn bereikt.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. A. Kosters van de afdeling Maatschappelijke Ontwikkeling op (0573) 28 92 22.