Gemeente Duiven


Eigen risico vrijwilligerspolis gemeente Duiven


----------
Eerder bent u geïnformeerd over de vrijwilligersverzekering die de gemeente Duiven met ingang van 15 juli 2009 voor alle Duivense vrijwilligers heeft afgesloten. Voor vrijwilligers, mantelzorgers en besturen van Duivense organisaties met vrijwilligers was er op donderdag 17 september 2009 een informatiemiddag over deze verzekering. Toegelicht werd dat met deze verzekering een vergoeding kan worden geboden voor schade door ongevallen, schade aan persoonlijke eigendommen en aansprakelijkheidsschade. Het gaat daarbij om schade die ontstaat tijdens de uitoefening van de vrijwilligersactiviteiten. Ook is aangegeven dat er voor enkele onderdelen van de verzekering sprake is van een eigen risico. Het betreft een eigen risico van:
* ¤ 500,00 voor het onderdeel verkeersaansprakelijkheid en
* ¤ 100,00 voor het onderdeel bestuurdersaansprakelijkheid. De gemeente Duiven wil u nogmaals attent maken op met name het eigen risico voor het onderdeel verkeersaansprakelijkheid. In de afgelopen periode zijn meerdere malen meldingen binnengekomen van schade aan de auto van een vrijwilliger die ontstaan is tijdens het verrichten van werkzaamheden als vrijwilliger. Het betrof schades lager dan ¤ 500,00. Deze schades zijn niet gedekt door de door de gemeente Duiven afgesloten vrijwilligerspolis. Alleen het schadebedrag voor zover hoger dan ¤ 500,00 wordt vergoed. Voorwaarde is dan wel dat deze schade niet gedekt wordt door de verkeersaansprakelijkheidsverzekering die de vrijwilliger zelf heeft afgesloten.

Vragen?
Heeft u nog vragen of wilt u een concrete schade melden, dan kunt u de volgende medewerkers van de gemeente benaderen: Dick Duimel, te bereiken op telefoonnummer 0316-279456 of per mail op d.duimel@duiven.nl of Jacobine Kersten, te bereiken op telefoonnummer 0316-279260 of per mail op j.kersten@duiven.nl