Ministerie van Economische Zaken

Van der Hoeven juicht vertegenwoordiging zzp´ers in SER toe

9 maart 2010 | nieuwsbericht

Het is goed dat de belangen van de zelfstandige zonder personeel worden behartigd in de Sociaal Economische Raad. Dat zegt minister Van der Hoeven. Dinsdag 9 maart 2010 werd bekend dat Esther Raats-Coster de komende twee jaar opkomt voor de belangen van zzp-ers.

Foto: ANP/Ed Oudenaarden - Het logo van de Sociaal Economische Raad

Raats is voorzitter van het Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) en neemt de plaatsvervangende zetel in VNO-NCW en MKB Nederland beschikbaar hebben gesteld.

Flexibiliteit

Minister van der Hoeven van Economische Zaken juicht de benoeming toe. 'De zelfstandig ondernemer levert een belangrijke bijdrage aan de flexibiliteit van de Nederlandse economie. Daarom is het goed dat zij wordt vertegenwoordigd in de SER, de raad die de belangen behartigd van het gehele bedrijfsleven,´aldus Van der Hoeven.

Administratieve lasten

Het kabinet heeft de afgelopen jaren veel gedaan om de positie van zzp'ers te verbeteren. Zo is het urencriterium in de MKB-winstvrijstelling geschrapt, hebben zzp'ers via de introductie van microfinanciering betere toegang gekregen tot krediet en zijn hinderlijke administratieve lasten aangepakt, zoals bij de zoals bij de Verklaring Arbeidsrelatie en de BTW-aangifte. De minister onderzoekt met Donner en De Jager naar fiscale mogelijkheden voor zzp'ers. Hierover stuurt het kabinet op korte termijn een brief naar de kamer.

Het belang van zzp'ers voor de Nederlandse economie neemt toe. Volgens het CBS telt ons land ongeveer 630.000 zzp´ers. Ze zijn flexibel en bedienen consumenten en ondernemingen met hun specifieke kennis en vaardigheden.