Gemeente Schagen

Burgemeester Westerink prijst ambassadeurs laaggeletterdheid om inzet en openheid

Sinds woensdag 3 maart heeft de Noordkop vijf ambassadeurs laaggeletterden: Peter Schipper, Jan van Schip, Arie Schager, Dora Orozco Cardona en Rietje Jonker. Zij kregen uit handen van burgemeester Gerrit Westerink een certificaat uitgereikt, waardoor hun nieuwe functie officieel is vastgelegd.

De vijf zijn helemaal klaar voor hun nieuwe taak: anderen laten zien hoe waardevol het is om te kunnen lezen en schrijven. Burgemeester Westerink prees de inzet van de ambassadeurs. Het is tenslotte een hele prestatie om op deze manier naar buiten te durven treden met iets waarop zoân taboe rust: niet kunnen lezen en schrijven.

15.000 in Kop Noord-Holland
De Kop van Noord-Holland telt 15.000 mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Acht gemeenten in de regio hebben daarom de handen ineen geslagen om samen dit aantal terug te dringen. Dit doen zij samen met het ROC Kop van Noord-Holland en de KopGroep Bibliotheken. De nieuw benoemde ambassadeurs helpen hen hierbij. Wilt u meer informatie over de cursussen of laaggeletterdheid, kijk dan op de volgende internet adressen: www.rockopnh.nl of
www.lezenenschrijven.nl.

Â
ambassadeurs laaggeletterden

Â