Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie


Hoe kiest u de juiste zorg?

10 maart 2010

Als u medische zorg nodig heeft, wilt u dan zelf beslissen waar en door wie u behandeld wordt? En welke informatie gebruikt u bij het maken van een keuze voor de juiste tandarts, apotheek of ziekenhuis? Vandaag start het Meldpunt ConsumentendeZorg.nl een meldactie over keuze-informatie in de zorg.

Hiermee hoopt de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF), waar het Meldpunt deel van uitmaakt, in kaart te brengen wat patiënten /consumenten nodig hebben om een keuze te maken voor de juiste arts, behandelaar, ziekenhuis of instelling.

De NPCF wil met de meldactie in beeld krijgen of mensen hun huisarts of zorgverzekeraar laten bepalen waar en door wie ze behandeld willen worden, of dat men dat liever zelf beslist.

Op basis waarvan maakt men dan een keuze; reistijd, kwaliteit, ervaringen van anderen? En welke rol spelen de verschillende websites die keuze-informatie bieden, zoals ZorgkaartNederland en Kies Beter?

De meldactie loopt van woensdag 10 maart tot woensdag 24 maart. De vragenlijst is te vinden op ConsumentendeZorg.nl. De resultaten worden over enkele weken bekendgemaakt.