MKB-Nederland


09 maart 2010

SER-zetel voor zzp'ers

De onderrnemerskoepels MKB-Nederland en VNO-NCW stellen een zetel in de Sociaal Economische Raad (SER) beschikbaar aan zelfstandigen zonder personeel (zzp).

Esther Raats-Coster, voorzitter van het Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) zal de komende twee jaar de belangen behartigen van deze groeiende groep zelfstandige ondernemers.

Het afstaan van een zetel door MKB-Nederland en VNO-NCW (samen goed voor 10 van de 11 ondernemerszetels in de SER) is een pragmatische oplossing, omdat voor een eigen zzp-zetel een wetswijziging nodig zou zijn geweest.
Het belang van zzp'ers wordt steeds belangrijker. Volgens het CBS telt ons land ongeveer 650.000 zelfstandigen zonder personeel. Volgens Raats-Coster "moet de zzp'er zich voluit kunnen ontplooien zonder overregulering en bureaucratie."

Esther Raats-Coster sinds juni 2009 voorzitter van de Vereniging Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO). In 2006 werd ze uitverkozen tot Zakenvrouw van het Jaar. Sinds de verkoop van haar bedrijf in april 2008 is ze actief als ondernemer zonder personeel.