Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Diamanten bruiloft voor echtpaar Jansen-Schoemaker

Het huwelijk van meneer en mevrouw Jansen-Schoemaker in 1950 kent een mooie voorgeschiedenis. Meneer Jansen 'redde' mevrouw Schoemaker namelijk toen zij en een vriendin de bus naar Heelsum hadden gemist en in een regen- en onweersbui terecht kwamen. Hoffelijk boden meneer Jansen en een vriend aan de dames op hun fiets naar huis te brengen. Dat was het begin van een relatie die later werd bekroond met de geboorte van een zoon en twee dochters.

Eind '57 vertrok het gezin naar Rotterdam, de geboorteplaats van mevrouw. Meneer ging als buschauffeur aan de slag bij de RET en mevrouw zorgde voor de kinderen. Meneer Jansen was actief lid van verenigingen. Bij de harmonie van de RET speelde hij 50 jaar mee als slagwerker. Ook stond hij aan de wieg van majorettekorps en drumband De Boezem en speeltuin Crooswijk.

Het echtpaar woont nog altijd met veel plezier in Crooswijk. Hun huis met prachtig uitzicht op groen heeft mevrouw gezellig ingericht met Noorse trollen en tin die het echtpaar meenam van hun reizen naar Noorwegen.