Politie Limburg-Noord

Transportcontrole op de A67


Datum: 10-03-2010
Tijd bericht: 10:18
Plaats: Venlo
2010023573
De politie heeft dinsdag tussen 7:00 en 15:00 uur een transportcontrole uitgevoerd op de A67 bij de grens in Venlo. Daarbij werden ongeveer 500 processen-verbaal opgemaakt. 468 processen-verbaal werden uitgeschreven voor snelheidsoverschrijdingen en vijf voor het vervoeren van illegaal afval. De overige processen-verbaal werden onder andere opgemaakt voor: openstaande boetes, rijden zonder rijbewijs en het overschrijden van de maximale hoogte van een voertuig.

Voornamelijk werd gecontroleerd op het (milieu) vervoer van (gevaarlijke) afvalstoffen, goederen vallende onder de accijnswetgeving, arbeidstijden, dierenwelzijn, meststoffen, technische eisen en gedragingen in het verkeer. Door middel van een 'catch scan' van het KLPD werden onder andere 5.689 voertuigen gecontroleerd op openstaande boetes, verzekeringen en APK. Verder werden 77 voertuigen gecontroleerd door middel van röntgenapparaten en radioactieve scans door de douane.

De verkeerscontrole werd gehouden in samenwerking met het KLPD, Inspectie Verkeer en Waterstaat, Douane Zuid, VROM inspectie en de Algemene Inspectiedienst (AID).